radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Kobariškem našli odtujeno osebno vozilo
Včeraj, 5. decembra ob 15.38 uri, so policisti PP Bovec obravnavali odvzem osebnega avtomobila na območju Kobarida (znamke Škoda). Omenjeno odtujeno vozilo je bilo parkirano pri tamkajšnjem pokopališču (s ključi v kontaktni ključavnici) in kasneje nekaj sto metrov stran najdeno v Kobaridu. Policija je o zadevi obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) V zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem bovški policisti dodatno zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave podali ustrezen ukrep.

Povoženje divjadi
Danes, 6. decembra ob 7.32 uri, so policisti PP Bovec obravnavali povoženje divjadi (srna) blizu naselja Srpenica (Občina Bovec) s strani voznika osebnega avtomobila. Zaradi trčenja je na vozilu nastala minimalna škoda (živali ni bilo na kraju). Bovški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Ponovno opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo; divjad seveda prečka vozišče tudi drugje. Vozniki naj bodo posebej pozorni predvsem v jutranjih in večernih urah na morebitno nenadno prečkanje divjadi, ker je to čas, ko živali najintenzivneje iščejo hrano. Ker divjad pogosto prečka vozišče tudi v tropih, lahko vozniki vedno pričakujejo več živali na istem kraju.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Banjški planoti ...
Včeraj, 5. decembra ob 17.47 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom med vasjo Banjšice in Novo Gorico (takoj za zaselkom Lohke). Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila peljala iz Banjšic proti Novi Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v nasprotni smeri pripeljal zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila in v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Voznica se je nasproti vozečemu avtomobilu umikala in skušala preprečiti trčenje, vendar je med njunima avtomobiloma kljub temu prišlo do oplaženja z zunanjimi vzvratnimi ogledali. Drugi voznik je po nesreči s kraja odpeljal naprej ne da bi drugi udeleženki nudil ustrezne podatke. Ko ga bodo prometni policisti izsledili, bodo zoper pobeglega voznika zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 37. in 110. člena navedenega zakona) ustrezno ukrepali.

...in v Novi Gorici
Včeraj, 5. decembra ob 22.20 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Novi Gorici (na križišču Ulice dr. Karla Lavričeva in Ulica Milojke Štrukelj) in v kateri sta bili udeležena dva osebna avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je zaenkrat še neznani voznik osebnega vozila v omenjenem križišču trčil v drugo osebno vozilo (znamke Opel) in nato s kraja takoj odpeljal naprej ne da bi drugi udeleženki prometne nesreče nudil ustrezne podatke. Na srečno nihče v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Ko bodo prometni policisti izsledili voznika osebnega vozila (rdeče barve), bodo zoper njega ustrezno ukrepali zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (po določbah 37. in 110. člena navedenega zakona).

Izven Šempasa voznik trčil v drog javne razsvetljave
Včeraj, 5. decembra ob 16.15 uri, se je izven naselja Šempas zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila peljal iz Črnič proti Šempasu in kasneje z vozilo trčil v drog javne razsvetljave. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan. Prometni policisti so mu zaradi kršitve prometne zakonodaje (kršitev 37. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Poškodovanje osebnih avtomobilov na Goriškem
Včeraj, 5. decembra ob 20.45 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila (poškodba vetrobranskega stekla in bočnih ogledal) v naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči). Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je na vozilu nastala materialna škoda v višini približno tisoč evrov. O zadevi so bili obveščeni tudi pravosodni organi (preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Po zaključku preiskave bodo policisti PP Nova Gorica osumljenca tega kaznivega dejanja ovadili na novogoriško Državno tožilstvo.

Kmalu zatem oz. ob 20. 46 včerajšnjega dne, so policiste obvestili o drugem kaznivem dejanju poškodovanja osebnega avtomobila na Goriškem. Neznani storilec je namreč tekom včerajšnjega popoldneva oz. do prijave varnostnega dogodka policistom poškodoval brisalce na kombiju (znamke Fiat), ki je bil parkiran na parkirnem prostoru v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Zaradi omenjenega nezakonitega početja je na vozilu nastala materialna škoda v višini približno 70 evrov. Oškodovanec je podal predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica tudi v navedenem primeru podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povzročitelj prometne nesreče v Dornberku se je sam javil prometnim policistom
V zvezi z obvestilom za javnost (4. decembra) glede nedavne prometne nesreče s pobegom v naselju Dornberk (na prehodu za pešce), kjer je voznik avtomobila z vzvratnim ogledalom zadel (v levo roko) 50-letnega pešca in ga lažje poškodoval vas obveščamo, da se je 28-letni povzročitelj prometne nesreče sam javil policistom Postaje prometne policije Nova Gorica. Zoper omenjenega kršitelja bodo prometni policisti ustrezno ukrepali (zaradi nepravilne vožnje z vozilom na prehodu za pešce in pobega s kraja prometne nesreče). Več preventivnih nasvetov policije za večjo varnost pešcev na spletu policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/67979-test?fbclid=IwAR38eAdWK7riW-NE86ZKQ96Exaeo4Y8oOalQKL_k8Py-OX5zH4X4SmsdnNg ).

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran