radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 07.12.2018

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 194 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 84 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali ropa, drzni tatvini, 11 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 poškodovanji tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli tri vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Rop:
Včeraj popoldan smo bili obveščeni o ropu v Grosuplju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je dejanje izvršil neznani storilec iz vozila oškodvanke. Ko je slednja sedla v svoje vozilo, je odložila torbico na sovoznikov sedež, v tistem trenutku pa je neznani storilec odprl vrata na desni strani in odtujil torbico, nato pa zbežal s kraja. Oškodovanka v dogodku ni bila poškodovana. Storilec je bil v času dejanja zakrit s šalom, na glavi je imel kapo. Policisti z delom nadaljujejo.

Drzni tatvini:
Včeraj, nekaj po 7. uri smo bili obveščeni o drzni tatvini na počivališču Barje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vozila VW Multivan odtujil torbico z vsebino. Oškodovanko (drž. Romunije) je oškodoval za okoli 1200 evrov.

Včeraj popldan pa so bili policisti PP Litija obveščeni o drzni tatvini, ki jo je neznani storilec izvršil v ponedeljek, 3. 12. 2018, na Valvazorjevem trgu v Litiji. Oškodovanka je včeraj našla svoj odvržen nahrbtnik in o tatvini ter najdbi obvestila policiste. Ugotovljeno je bilo, da ji je neznani moški nahrbtnik iztrgal iz rok, v katerem je imela denar in osebne predmete, nato pa peš zbežal. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Požar:
Včeraj popoldan, nekaj po 18. uri smo bili obveščeni o požaru na Čopovi ulici v Ljubljani, v gostinskem lokalu. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je zagorelo zaradi tehnične okvare - pregretja električnih vodnikov. Nastalo je za nekaj tisoč evrov materialne škode. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov, v treh primerih je ostalo pri poskusu.

V Grosuplju so neznanci vlomili v hišo in odtujili nakit.

Na Viču so iz kleti odtujili kolo.

Na cesti na Brdo so neznanci vlomili v prodajalno in odtujili več kozmetičnih artiklov. Nastalo je za več tisoč evrov škode.

Prav tako je bilo vlomljeno v dve vozili.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...