radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 07.12.2018

policija splosniObravnavani primer nesreče v naravnem okolju na Tolminskem
Včeraj, 6. decembra ob 12.29 uri, so policisti obravnavali nesrečo v naravnem okolju pri naselju Logaršče na Tolminskem, kjer se je med sečnjo lesa poškodoval 55-letni občan. Policisti PP Tolmin so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je slednjemu med delom v gozdu iz zdravstvenih razlogov postalo slabo in je posledično izgubil tudi zavest ter pri tem padel in se poškodoval v predel obraza. Kasneje so na kraju poškodovancu zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Tolmin, pri tem pa so jim pomagali tudi gasilci PGD Kneža. Policisti PP Tolmin bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Bovškem se je med delom v enem od podjetij poškodovala 58-letna delavka
Včeraj, 6. decembra ob 22.21 uri, so policiste obvestili o delovni nesreči v Bovcu, kjer se je med delom v enem od tamkajšnjih podjetij poškodovala 58-letna delavka (poškodba desne roke). Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je do nesreče prišlo med delom na rezkalnem stroju. Kasneje so poškodovano delavko odpeljali v ZD Tolmin, kjer so ji nudili prvo pomoč in nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Glede nesreče je policija obvestila poleg pravosodnih organov (preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) tudi delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Bovec nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestili glede vseh okoliščin delovne nezgode in bodo po zaključku preiskave in glede na težo telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

V prometni II. kategorije v Novi Gorici lažje poškodovan 34-letni delavec
Včeraj, 6. decembra ob 13.05 uri, se je v Novi Gorici (Ulica tolminskih puntarjev) zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri je bila ena oseba (34-letni moški) telesno poškodovana. Po sedanjih ugotovitvah prometnih policistov je 49-letni voznik tovornega vozila (znamke MAN) vozil po Ulici tolminskih puntarjev (iz smeri krožnega križišča na Grčni – Vojkova ulica) proti Kidričevi ulici v središče Nove Gorice. Med vožnjo na omenjeni relaciji (blizu enega od tamkajšnjih lokalov) hitrosti in načina vožnje ni prilagodil prometnim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje (neprilagojena hitrost). 49-letni voznik tovornega vozila je namreč z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej in s hidravličnim cilindrom dvigala zabojev za smeti trčil ob dvižno košaro avtodvigala (znamke Iveco), ki je bilo parkirano na desnem pločniku Ulice tolminskih puntarjev v smeri Kidričeve ulice in je imelo dvignjeno košaro na desnem smernem vozišču (v smeri Kidričeve ulice). Košara avtodvigala je zaradi trčenja zanihala, pri tem pa je 34-letnega delavca, ki je bil v tem času v košari (nepripet), vrglo iz omenjene košare na vozišče in padel po tleh ter predvidoma lažje telesno poškodovan obležal na desnem smernem vozi šču (v smeri Kidričeve ulice). Omenjeni 34–letni delavec elektro podjetja je v tem času nad omenjeno ulico postavljal novoletne lučke, in sicer tako, da je vozilo parkiral na pločniku, sam pa je bil v košari dvigala približno 5 metrov nad voziščem. Po nesreči so na kraju poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju zdravniško oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti zbirajo dodatna obvestila glede nesreče in bodo zoper 49-letnega povzročitelja prometne nesreče (voznika tovornega vozila) ustrezno ukrepali.

Na Goriškem neznanec vlomil v tovorni prostor vozila
Danes, 7. decembra zjutraj, so policisti obravnavali vlom v tovorni del osebnega avtomobila (znamke VW Caddy), ki je bil parkiran na parkirišču pri eni od gospodarskih družb v Novi Gorici. Po sedanjih ugotovitvah je nepridiprav iz omenjenega vozila odvzel različno električno orodje in s tem protipravnim ravnanjem eno od novogoriških gospodarskih družb oškodoval za približno 5.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave navedenega primera na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Šempetru pri Gorici poškodoval osebni avtomobil
V Šempetru pri Gorici se je neznanec tekom noči znesel nad parkiranim osebnim avtomobilom (znamke Citroen). Nepridiprav je poškodoval vetrobransko steklo omenjenega vozila. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim primerom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Povoženje divjadi
Prometni policisti so včeraj, 6. decembra ob 17.40 uri, izven naselja Vogrsko (na izvozu s hitre ceste proti naselju Vogrsko) obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznika osebnega avtomobila (znamke Citroen). Avto je vozen. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Idrija danes, 7. decembra ob 6.29 uri, so policiste obvestili o povoženju divjadi na območju Idrije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila (znamke Renault) med vožnjo na glavni cesti iz Spodnje Idrije proti Idriji trčil v divjad (srna). Na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba na prednjem odbijaču vozila). Kasneje je za omenjeno divjad poskrbel higienik. Policisti PP Idrija so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat ponovno opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo; divjad seveda prečka vozišče tudi drugje. Vozniki naj bodo posebej pozorni predvsem v jutranjih in večernih urah na morebitno nenadno prečkanje divjadi, ker je to čas, ko živali najintenzivneje iščejo hrano. Ker divjad pogosto prečka vozišče tudi v tropih, lahko vozniki vedno pričakujejo več živali na istem kraju.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...