radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 134 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 475 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s smrtnim izidom, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 25-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufij, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Dve smrtni žrtvi prometne nesreče pri Kočevskih Poljanah
7. 1. nekaj po 5. uri zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Žužemberk – Črnomelj. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila znamke Hyundai vozila iz smeri Podturna proti Črnomlju. V kraju Kočevske Poljane hitrosti vožnje ni prilagodila razmeram na vozišču, ki je bilo v tem času zasneženo. 44-letna voznica je zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz smeri Črnomlja pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Dacia. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, v vozilo Dacie pa je trčil še voznik osebnega avtomobila znamke Golf. Na kraju prometne nesreče sta zaradi hudih poškodb umrla dva potnika v vozilu povzročiteljice, moška, oba stara 41 let. Še šest udeležencev prometne nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico in po naših podatkih ni nihče v smrtni nevarnosti.

Na prehodu za pešce trčil v pešca
Krški policisti so bili 4. 4. nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči v Brestanici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 79-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovanega pešca so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Povzročitelju nesreče bodo policisti izdali odločbo o prekršku.

Neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola
O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri kraju Bočka so bili policisti PP Metlika obveščeni 4. 1. nekaj po 17.30. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 33-letna voznica. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v Zdravstvenem domu Metlika. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,88 miligramov alkohola. O kršitvah 43-letnega voznika bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvam
Novomeški policisti so 5. 1. prejeli klic na pomoč zaradi nasilja v družini. Takoj so se odzvali in zaščitili žrtve nasilja. Ugotovili so, da 51-letni nasilnež že dalj časa izvaja nasilje nad partnerko, pogosto ob prisotnosti otroka. 5. 1. je žrtev davil in ji grozil s pištolo. Osumljenca, ki je pred prihodom policistov odšel s kraja, so kasneje izsledili. Zasegli so mu orožje, za katerega nima ustreznih dovoljenj in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki in otroku zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njuno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
Oškodovanec je policiste obvestil, da je med 31. 12. in 4. 1. nekdo v kraju Češnjevek na območju Trebnjega vlomil v garažo stanovanjske hiše in odtujil kosilnico in motorno žago. Oškodovan je za 1000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 4. 1. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve torbi z oblačili. Lastnika je oškodoval za 600 evrov.

4. 1. je na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil airsoft puško. Lastnik je oškodovan za 500 evrov.

V okolici Krškega je 4. 1. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil pištolo, malokalibrsko puško in naboje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov.

V kraju Marindol je neznanec izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel in odtujil denar.

V Čatežu ob Savi je v noči na 7. 1. nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil denarnico z menjalnim denarjem.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo 4. 1. med kontrolo tovornega vlaka, ki je prevažal žito, v enem izmed vagonov izsledili tri državljane Alžirije, ki so se skriti na podestu skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PP Metlika so med opravljanjem nalog varovanja državne meje 5. 1. pri kraju Dole izsledili in prijeli štiri državljane Alžirije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da so tujci pred tem na območju Metlike vlomili v stanovanjsko hišo in odtujili prehrambene izdelke in ročno svetilko. Ukradene predmete so zasegli, osumljence pridržali in jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

6. 1. v jutranjih urah so policisti izsledili in prijeli državljana Alžirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo na območju Rakovca.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran