radio tomi predvajalnik

policija splosniKonec minulega tedna oz. v petek, 4. januarja v večernih urah, so policisti PP Ajdovščina obravnavali roparsko tatvino na hitri cesti H4 pred Vipavo. Ugotovljeno je bilo, da je 45–letni voznik osebnega avtomobila (znamke Audi), državljan Makedonije (oškodovanec), ob 19.42 uri na bencinskem servisu v Vrtojbi (smer Vrtojba – Ljubljana) natočil gorivo. V času, ko je v poslovnih prostorih bencinskega servisa plačal račun za natočeno gorivo, je neznanec z neznanim ostrim predmetom poškodoval (oz. prebodel) pnevmatiko na njegovem vozilu. Nič hudega sluteči tuji voznik (oškodovanec) je zatem nadaljeval z vožnjo po hitri cesti H4 proti Ljubljani. Kasneje oz. takoj po izvozu za Ajdovščino ( na odseku hitre ceste Vipava - Ajdovščina) je makedonski voznik opazil, da se je pnevmatika na njegovem vozilu spraznila in je zato z vozilom ustavil na SOS izogibališču hitre ceste (pred Vipavo), da bi zamenjal poškodovano pnevmatiko. Ko je 45-letni voznik menjaval zadnjo desno pnevmatiko, se je na nasprotni strani hitre ceste (v smeri Nove Gorice), ustavilo neznano osebno vozilo temnejših barv, iz njega pa izstopila dva neznanca. Eden izmed njiju je preskočil varnostno ograjo in iz njegovega vozila odvzel moško usnjeno torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg dokumentov tudi večjo vsoto gotovine). Na omenjeno nezakonito početje je z glasnim vpitjem opozorila sopotnica v njegovem vozilu, tako da je 45-letni voznik nemudoma stekel za storilcem. Pri prehodu preko varnostne ograje je nepridiprava sicer dohitel, vendar ga je neznanec pri tem bliskovito prijel za ramena in vrgel po tleh (oškodovanec je bil pri tem poškodovan – poškodba desnega kolena in več prstov desne roke). Neznanec je nato vstopil v neznano vozilo (na sopotnikovi strani), nato pa sta storilca s kraja odpeljala proti Vrtojbi.

Nedolgo zatem sta se neznana storilca pripeljala na kraj dogodka in med vožnjo iz avtomobila v bližino oškodovanca odvrgla odtujeno torbico z dokumenti ter nadaljevala z vožnjo po hitri cesti proti Razdrtemu.

Kasneje so oškodovancu in sopotnici zdravniško pomoč nudili tudi reševalci ZD Ajdovščina. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več preventivnih nasvetov policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na spletu policije: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/kriminaliteta/67031-tatvine-na-avtocestnih-poivaliih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja ).

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran