radio tomi predvajalnik

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja.

Kriminaliteta
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali štiri vlome v stanovanjske objekte. Vsi so bili izvršeni med 17. in 20. uro, ko lastnikov še ni bilo doma. Vlomljeno je bilo v dve hiši na Koširjevi cesti, od koder je storilec v enem primeru odtujil nakit, v drugem pa v objekt sploh ni vstopil; nakit je bil odtujen turi pri vlomu v hišo na Sorški cesti; v Godešiču pa je bil pri vlomu v hišo odtujen denar in nakit. V objekte je bilo vlomljeno z naviranjem oken ali vrat.

Nesreča
Kranjski policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila že v ponedeljek, 7. januarja, okoli 6.30 ure. V neposredni bližine lekarne in glavne avtobusne postaje na Bleiweisovi cesti v Kranju naj bi neznani voznik z belim vozilom na prehodu za pešce rahlo trčil v peško in po nesreči odpeljal. Kdor kaj ve o nesreči, naj prosimo pokliče na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Udeležba v prometu z invalidskim vozičkom
Kranjski policisti so ta teden obravnavali tri, prejšnji teden pa eno prijavo, o udeležbi osebe na invalidskem vozišču na cestah na območju Šenčurja in Cerkelj na Gorenjskem. Prijavitelji so sporočali, da situacije – vožnja po sredini smernega vozišča, neuporaba odsevnikov in oviranje prometa – tudi na cesti, kjer je omejitev 90 km/h, predstavljajo določeno nevarnost.

Voznike opozarjamo na možnost srečanja s to zelo ranljivo kategorijo udeležencev na cesti.

Invalidski voziček je posebno prevozno sredstvo in ta sredstva se smejo v cestnem prometu uporabljati le na pločnikih, poteh za pešce in kolesarskih poteh ter na območjih za pešce in območjih umirjenega prometa, izjemoma pa na vozišču ceste, namenjene prometu motornih vozil, na kateri ni druge primerne prometne površine, ločene od vozišča. Udeležba na cestah zunaj naselij, v temi ali megli, je za te udeležence zelo nevarna.

Oseba, ki so vozi v invalidskem vozišču mora upoštevati predpise, ki veljajo za udeležbo pešcev oziroma kolesarjev v cestnem prometu in to pomeni, da mora v primeru, ko ni mogoče uporabljati prometne površine namenjene hoji pešcev, hoditi (voziti) ob desnem robu vozišča v smeri hoje (vožnje), izjemoma ob levem robu v primeru ovir na vozišču, nevarnosti ipd. Pešec, ki potiska ob sebi enosledno vozilo, ga mora voditi na svoji levi strani.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran