radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v kateri je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sprožitve signalno varnostne naprave.

Zasegi orožja in nabojev
Policisti PP Novo mesto in PP Šentjernej so pridobili odredbe sodišča in v sodelovanju s policisti PPE PU Novo mesto v zadnjih dveh tednih opravili več hišnih preiskav na naslovih bivanja osumljencev na območju Novega mesta, Šentjerneja in Žužemberka. Med hišnimi preiskavami so na naslovih petih osumljencev našli in zasegli tri puške in pištolo za katere osumljenci niso imeli ustreznih dovoljenj ter 737 nabojev različnih kalibrov. Zoper osumljence bodo po zaključenih preiskavah na pristojno tožilstvo podali kazenske ovadbe oziroma uvedli postopke o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

 zaseg orozja 1

zaseg orozja 2

zaseg orozja 3

(Foto: PP Novo mesto)

Vlomi
Oškodovanci so sevniške policiste obvestili, da so v kraju Vrh pri Boštanju med 31. 12. in 9. 1. neznanci vlomili v dva objekta - brunarico in zidanico. Odtujili so motokultivator s priključki, dve motorni žagi, kosilnico, živila in električno ročno orodje. Lastnika sta oškodovana za okoli 8500 evrov.

Na Cesarjevi ulici v Novem mestu je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

Vlomi v vozila - poziv k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov
V zadnjem mesecu smo predvsem na območju Policijske postaje Novo mesto, na različnih parkirnih prostorih ponovno obravnavali več primerov vlomov v avtomobile. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v vseh primerih žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete. Storilci so v vozila vlamljali predvsem v večernih in nočnih urah na način, da so razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu:

  • na parkirnem prostoru v Novem mestu je 12. 12. v poznih večernih urah nekdo vlomil v osebnim avtomobil in s prednjega sedeža odtujil nahrbtnik z dokumenti, ključi in osebnimi predmeti oškodovanca,
  • na Kastelčevi ulici je bilo 21. 12. med 20. in 22. uro vlomljeno v parkiran avtomobil. Storilec je odtujil torbico z dokumenti,
  • 27. 12. je na parkirnem prostoru na Drski neznanec vlomil v kabino tovornega vozila in odtujil napravo za zagon motorja,
  • na parkirnem prostoru zdravstvene ustanove v Novem mestu je 28. 12. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil ročno torbico z denarjem, dokumenti in potovalno torbo,
  • na parkirnem prostoru na Otočcu je bilo v avtomobil vlomljeno 4. 1. Neznanec je odtujil dve torbi z oblačili,
  • prav tako 4. 1. je na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanca. Vlomil je v osebni avtomobil in odtujil airsoft puško,
  • 9. 1. pa je na parkirnem prostoru na Loki v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami.

Policisti občane ponovno pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Slovenski vasi izsledili in prijeli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran