radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 9. 1. 2019, ob 8.40 uri, so policisti Postaje pomorske policije Koper zaznali vplutje neznanega plovila v slovensko morje iz smeri Republike Italije. Na kraj je bila napotena patrulja s policijskim čolnom in približno 2 navtični milji v slovenskih vodah zaznala dva neznana čolna brez registerskih oznak, na katerih se je izvajal ribolov. Policista v patrulji sta začela izvajati pooblastila na vodah v skladu s 4. poglavjem Zakona o nalogah in pooblastilih policije, vendar sta posadki na obeh čolnih takoj prenehali izvajat ribolov in pričeli bežati proti Italiji. Kljub neposrednemu pozivanju in uporabo predpisanih svetlobnih in zvočnih signalov, se čolna nista ustavila. Bežeča čolna sta se kmalu ločila in plula v različne smeri. Za enim je slovenski patruljni čoln P-16 zapeljal v italijanske teritorialne vode v skladu z 8. členom Sporazuma med vlado Republike Slovenije in vlado Italijanske Republike o čezmejnem policijskem sodelovanju. V tem času so slovenski policisti obvestili italijanske varnostne organe, ki so bežeči čoln ustavili pred mestom Gradež v Republiki Italiji. Prevzeli so postopek, patrulja postaje pomorske policije iz Kopra pa se je vrnila v slovensko teritorialno morje.

Policisti PPOP Koper bodo v skladu s 50. členom Zakona o prekrških poslali predlog za uvedbo postopka drugemu prekrškovnemu organu, ki je pristojen za ugotavljanje in sankcioniranje prekrškov glede izvajanja ribolova. Sami pa bodo začeli postopek o prekršku zoper poveljnika plovila italijanskega čolna zaradi izpolnjenih zakonskih znakov prekrška po 1. odstavku 22. člena Zakon o varstvu javnega reda in miru.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran