radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 10.01.2019

policija splosniV bližnji okolici Nove Gorice vlomili v gostinski lokal
Danes, 10. januarja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v gostinski lokal na območju naselja Šmihel (Mestna občina Nova Gorica). Po prvih podatkih je neznanec tekom noči vlomil v omenjeni objekt in kasneje iz notranjosti odtujil manjšo kovinsko blagajno (blagajniški minimum) in dva zaboja pijače (pivo). S tem protipravnim ravnanjem je storilec gospodarski družbi povzročil za približno 500 evrov skupne materialne škode. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanec se je v Biljah znesel nad osebnim avtomobilom
Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 9. januarja okoli 9. ure zjutraj, obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila (znamke VW) v naselju Bilje (Občina Miren – Kostanjevica). Neznani storilec je pred kratkim z neznanim predmetom poškodoval omenjeno parkirano vozilo po celotni levi strani, prav tako je poškodoval zadnji desni blatnik avtomobila. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 500 evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozniku tovornega vozila se je na hitri cesti med vožnjo odpel polpriklopnik
Na odseku hitre ceste H4 Selo – Vogrsko se je danes, 10. januarja ob 9.44 uri, zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri je bil udeležen 32-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Srbije. Ugotovljeno je bilo, da je slednji vozil po hitri cesti iz smeri Republike Italije proti Ajdovščini, med vožnjo po prehitevalnem pasu (takoj za bencinskim servisom v Šempasu) se je s sedla vlačilca tovornega vozila snel oz. odpel polpriklopnik. Le-ta je zatem padel na tla in po podpornih nogah drsel po vozišču še približno nadaljnjih 200 metrov. Med drsenjem se polpriklopnik ni prevrnil (prav tako se je sprožil samozaviralni sistem) in zatem trčil v varnostno ograjo. Prometni policisti so 32-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov na Goriškem.
Novogoriški policisti so danes, 10. januarja v nočnem času, na območju Rožne Doline pri Novi Gorici ustavili 20–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.49 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako mu je bil odrejen tudi t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je 20-letnik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper mlajšega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

...in v naselju Deskle
Danes, 10. januarja ob polnoči, so policisti na območju naselje Deskle (Občina Kanal ob Soči) ustavili 42–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj je bil zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Voznika vozila pod vplivom alkohola
Včeraj, 9. januarja zvečer, so prometni policisti v Šempetru pri Gorici imeli v postopku 39–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkusa alkoholiziranost. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji imel v organizmu 0.97 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedene zakonodaje) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Tolmin včeraj, 9. januarja nekaj po 9. uri dopoldne, na območju vasi Bača pri Modreju imeli v postopku 53–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je tudi on vozil pod vplivom alkohola (0.88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na območju Šempetra pri Gorici iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Prometni policisti so včeraj, 9. januarja ob 16.25 uri, v krožnem križišču na območju Šempetra pri Gorici (na Bazari) ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (po določbah 23. člena zakona) zasegli, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Danes, 10. januarja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali povoženje divjadi (divji prašič) na območju Nove Gorice (na cesti čez Pristavo) s strani voznica osebnega avtomobila. Zaradi trčenja z divjadjo je na osebnem vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na parkirišču lokala v Solkanu
Danes, 10. januarja dopoldne, so policiste obvestil o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik včeraj v poznih popoldanskih oz. zgodnjih večernih urah na parkirišču gostinskega lokala v Solkanu trčil v parkirano osebno vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke. Pri tem je na omenjenem vozilu nastala materialna škoda. V primeru izsleditve pobeglega voznika bodo novogoriški policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...