radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 11.01.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin in 3 vlome in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina
Včeraj zvečer smo bili obveščeni odrzni tatvini v restavraciji na Jurčkovi cesti v Ljubljani, ki sta jo po vsej verjetnosti izvršila dva neznana storilca in izkoristila nepazljivost oškodvanca. Iz žepa jakne, ki je bila obešena na stolu, sta odtujila denarnico.

Vlomi
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali tri vlome.

V okolici Vrhnike so neznanci vlomili v hišo, pregeldali prostore in iz manjše blagajne odtujili denar, iz kovinske omare odtujili lovsko orožje. Lastnika so oškodvali za več tisoč evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v rezervoar delovnega stroja in odtujeno 300 l goriva.

Vinjen voznik
Policisti so imeli danes v nočnem času v postopku voznika (30) osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,61 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prometna nesreča
Včeraj okoli 10. ure se je v križišču Bavarski dvor ptipetila prometna nesreča v ka teri je bila udeležena voznica osebnega vozila Mercedes Benz. Z ogleodm kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi objektivnega razloga (zdravstveno stanje voznice), pri tem je trčila v kovinski drog javne razsvetljave. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. PO podatkih policije telesenih poškodb zaradi trčenja ni utrpela.

Prometna nesreča:
V okolici Grosulja so policisti včeraj zjutraj obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bila udeležena kolesar (75) in voznica osebenga vozila (26). Do nesreče je priplo zaradi nepravilnega vključevanja v promet s strani kolesarja, zaradi česar je voznica vanj trčila. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC, utrpel je lahke telesne poškodbe.

Prometna nesreča:
Včeraj okoli 18.45 se je na Dolenjski cesti v Lavrici pripetila prometna nesreča zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v nesreči pa so bila udeležena tri osebna vozila. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik Audija trčil v voznica VW, ki je z vozilom stala in zavijala levo. Po trčenju jo je odbilo naprej v nasproti vozeče vozilo Citroen. Voznica VW se je poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...