radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Koper, 11.01.2019

policija splosniPopoldan so piranski policisti prejeli informacijo, da po Parecagu divja neregistriran siv skuter, ki ga vozi 20-letni domačin. Skuter je bil najden parkiran, brez registrskih tablic in z zbrušenimi številkami. V bližini so našli tudi voznika, ki za vozilo nima nobenih dokumetov. Skuter je bil zasežen, nadaljuje pa se z zbiranjem informacij.

Ob 17.20 nas je poklical domačin in povedal, da ga je v Luciji, kjer je bil na sprehodu s psom, napadel drug pes. Pobegnil je preko ceste s svojim psom, vendar je pes pritekel za njim in mu hotel oklati psa. Zatem je prišla lastnica in psa odpeljala. Policisti so izsledili lastnico psa, sledi ji hitri postopek po 46. čl. ZZZiv.

V Izoli je nekdo ponoči iz kleti ukradel moško gorsko kolo Scott Aspect 710. Škode je za 1000 evrov.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 10. 1. 2019 od 7.00 ure, do danes, 11. 1. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Prav tako so obravnavali 2 državljana Turčije, z urejenim statusom v Italiji, zaradi suma kaznivega dejanaj po 308/III čl. KZ. Ob 7.50 uri so policisti na regionalni cesti za Zabiče, pri naselju Podgraje, ustavili osebni avto Honda accord, italijanskih registrskih številk. Voznik, 47-letni državljan Turčije, z italijanskim dovoljenjem za bivanje, je prevažal dva državljana Irana in enega državljana Afganistana. Pred njim je vozil še črn Hyundai Tucson, prav tako italijanske registracije, ki ga tudi peljal državljan Turčije. Obema voznikoma so odredili pridržanje zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308/III KZ-1

Po enotah obravnave: policisti PP Piran 6 oseb in PP Ilirska Bistrica 3 osebe. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, zato bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavane osebe po državljanstvu: Maroko: 4, Iran: 2, Afganistan: 1, Nigerija: 1, Tunizija: 1.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...