policija splosniVlomili v župnišče v Dornberku
Včeraj, 10. januarja ob 19.47 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v župnišče Dornberk. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da sta neznana storilca tekom včerajšnjega popoldneva s pomočjo predmeta vlomila leseno dvokrilno okno in vstopila ter pregledala prostore v pritličju objekta. Kasneje je nepridiprava na kraju zalotil občan, tako da sta nepridiprava s kraja pobegnila skozi okno (v smeri tamkajšnjega gasilskega doma) ne da bi karkoli ukradla. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca/ev kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Policisti preiskujejo primer telesne poškodbe na Bovškem v času silvestrovanja - poziv morebitnim očividcem
Policijska postaja Bovec je bila v torek, 8. januarja 2018, obveščena, da je v času večje javne prireditve v Bovcu (v času silvestrovanja) prišlo do pretepa oz. fizičnega spora in v kateri je bila ena oseba telesno poškodovana. Bovški policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve telesne poškodbe. Z namenom ugotavljanja vseh okoliščin navedenega primera policisti PP Bovec zaprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da jih sporočijo policistom PP Bovec (Dvor 44 a, 5230 Bovec, telefon: (05) 389 68 50, elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

V okolici Nove Gorice iz prometa izločili italijanskega voznika osebnega vozila
Včeraj, 10. januarja ob 23.50 uri, so policisti na regionalni cesti Tri hiše - Vogrsko ustavili 39–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Povoženje divjadi na Kobariškem
Danes, 11. januarja ob 6.34 uri zjutraj, so policisti PP Bovec obravnavali povoženje divjadi (srna) tik pred naseljem Mlinsko (Občina Kobarid). Ugotovljeno je bilo, da je 33-letna voznica osebnega avtomobila peljala po glavni cesti iz naselja Idrsko proti naselju Mlinsko. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je pred naseljem Mlinsko na vozišče skočila srna ter jo zadela z desnim bočnim delom vozila. Na vozilu so nastale manjše poškodbe (odtrgani desni bočni okrasni letvici, udrtine na prednjem desnem blatniku). Omenjena divjad je po trčenju z vozilom s kraja zbežala. Ker so bili izpolnjeni zakonski pogoji (v skladu z določili 111. člena ZPrCP) so bovški policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Na Goriškem ukradli gorsko kolo
Včeraj, 10. januarja pozno popoldne, so policisti v Novi Gorici obravnavali tatvino kolesa na območju Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav v zadnjih dneh na novogoriški železniški postaji oškodovancu odvzel gorsko kolo (znamke Specialized), vredno dobrih 700 evrov. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo (več nasvetov Policije za preprečevanje tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj na spletu policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta/434-tatvine-koles ).

Prometna nesreča I. kategorije v okolici Spodnje Idrije med srečevanjem dveh vozil
Policisti PP Idrija so včeraj, 10. januarja ob 18.22 uri, na glavni cesti Spodnja Idrija – Želin obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, ki se je zgodila pri srečevanju dveh vozil (osebnega in tovornega vozila) na ozkem delu ceste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil na omenjeni relaciji iz Spodnje Idrije proti Straži. Ko je pripeljal do mesta, kjer cesta poteka skozi blagi pregledni ovinek, mu je v nasprotni smeri pripeljal voznik neznanega tovornega vozila, in sicer delno po smernem vozišču za nasprotni promet (kršitev 2. odstavka 37. člena ZPrCP). Voznik osebnega avtomobila se je z vozilom umikal skrajno desno in pri tem z avtomobilom zapeljal preko desnega roba vozišča v odtočno kanal, z desnim vzvratnim ogledalom trčil v kamniti zid in z desnim bočnim pragom vozila podrsal po desnem robu vozišča. Po nesreči je voznik neznanega tovornega vozila odpeljal naprej (proti Idriji) ne da bi se na kraju ustavil in drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Idrijski policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran