radio tomi predvajalnik

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih dveh dneh sprejel 13 obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter šest v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in ponareditev denarja. Kriminalisti so obravnavali še tri požare, dve nesreči na smučiščih in eno v gorah, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli dve vozili.

Prometne nesreče
Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali 13 prometnih nesreč, med njimi dve s telesnimi poškodbami in dve, ki sta jih povzročila voznika pod vplivom alkohola. V petek popoldan je voznik v Škofji Loki na prehodu za pešce trčil v pešca in ga telesno poškodoval, v Kranju pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil pred njim, ki se je ustavil pred prehodom za pešce. Lažje se je poškodoval voznik udeleženega avtomobila.

Prehodom za pešce se približujte z zmanjšano hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji do vozil pred sabo in previdno. Pešcem odstopite prednost, omogočite jim varno prečkanje in upoštevajte, da pri praktično vsakem trčenju pri pešcih nastanejo telesne poškodbe, pri čemer stopnja poškodb narašča s hitrostjo. Po nekaterih podatkih trčenja pri 40 km/h ne bi več preživel 6-letni otrok, pri 50 km/h bi bilo trčenje usodno za 10-letnega otroka, pri 60 km/h pa za odraslo osebo.

Nesreči zaradi alkohola pa sta se zgodili na gorenjski avtocesti, kjer je voznik v petek dopoldan zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,87 mg/l) trčil v tovorno vozilo, in danes ponoči, ko so policisti na območju Železnikov obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Povzročitelj nesreče je bil obravnavan, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal rezultat 0,78 mg/l alkohola. Policisti so vozika pridržali. Obravnavajo ga zaradi povzročitve nesreče in kršitev javnega reda in miru, ki ga je kršil med obravnavo prometne nesreče.

Vsaka vožnja pod vplivom alkohola vodi in povzroča nevarne situacije in je razlog za hude prometne nesreče, kjer velikokrat nastradajo predvsem povsem nedolžni udeleženci. Krivci za to so prepogumni udeleženci, ki v rokah takrat dobesedno držijo škarje in platno, ker mislijo, da v takem stanju še vedno lahko vozijo. Dejstvo pa je, da tega nikakor in nikoli niso sposobni! Vozi trezen!

alkohol promet

Požari
Policisti so obravnavali tri prijave požarov na, oziroma v stanovanjskih objektih. V treh primerih so zagorele saje v dimnikih. V dveh požarih materialna škoda ni nastala, v enem pa je prišlo do manjšega ožiga ostrešja ob dimniku in s tem manjše materialne škode.

Kriminaliteta
V petek popoldan so kriminalisti v Žireh obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo, zvečer pa vlom v osebni avtomobil pod Joštom v Kranju. Storilec je vozilo pregledal, odtujil ni ničesar.

Druge nesreče
V minulih dveh dneh so policisti obravnavali dve nesreči na smučiščih in eno na težje dostopnem terenu. V enem primeru nesreče na smučišču je smučar padel zaradi zdrsa smučke, v drugi nesreči pa sta trčila dva smučarja. V Krnici pa je med plezanjem na slapu v navezi padel ledni plezalec in se poškodoval. S kraja ga je odpeljal vojaški helikopter.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran