radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Vlom
V kraju Golek na območju Krškega je med 16. 1. in 17. 1. nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Zasegli puško
Policisti PP Novo mesto so pridobili odredbo sodišča in na območju občine Šmarješke Toplice na naslovu bivanja 54-letnega osumljenca opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so puško in 45 nabojev. Zoper moškega, ki za orožje nima ustreznih dovoljenj, bodo uvedli postopek zaradi kršitve Zakona o orožju.

smarjeske toplice orozje 

(Foto: PP Novo mesto)

Nezakoniti prehodi državne meje
Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Dobličah izsledili in prijeli štiri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tremi državljani Maroka in državljanom Alžirije še niso zaključeni.

Razmere v prometu
Ob jutranjem in dopoldanskem sneženju so policisti na območju Policijske uprave Novo mesto obravnavali štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda (na območju policijskih postaj Krško, Dolenjske Toplice, Metlika in Sevnica). Na cesti Novo - Metlika v tem trenutku še vedno velja omejitev za promet tovornih vozil.

Voznike opozarjamo na previdnost. Hitrost vožnje naj prilagodijo razmeram na vozišču, upoštevajo primerno varnostno razdaljo in pred vožnjo z vozila odstranijo sneg.

kontrola prometa 1

kontrola prometa 2 

Novomeški policisti na delu na Vahti in v Novem mestu (Foto: PP Novo mesto)

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran