radio tomi predvajalnik

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v minulih dveh dneh sprejel 14 obvestil o prometnih nesrečah, 11 prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in ponareditev denarja. Zaradi vožnje so policisti zasegli dve vozili, v dveh primerih so zasegli še manjšo količino prepovedane droge, med dogodki pa obravnavali pet požarov, vsi brez znakov kaznivih dejanj.

Promet
V petek so policisti v slabih voznih razmerah, ki jih je povzročilo sneženje, med šesto in dvanajsto uro opoldan obravnavali sedem prometnih nesreč, kar je polovico vseh v zadnjih dveh dneh. V Kranju je voznik na prehodu za pešce trčil v peško, V Struženem sta zaradi nepravilnega premika trčila dva voznika, pri čemer je bil povzročitelj tudi pod vplivom alkohola (0,63 mg/l), po dva voznika sta potem trčila tudi na cesti Lesce – Bled in Bitnje – Žabnica. V Žireh je bila v nesreči udeležena kolesarka, kasneje pa sta se zgodili še dve drugi nesreči z materialno škodo. Razmere so se kasneje umirile.

Ceste so mokre tudi danes, so zelo spolzke, zaradi nizkih temperatur pa je tudi možnost poledice. Zato naj vozniki prilagodijo vožnjo tem razmeram, naključjem pa naj se ne prepuščajo tudi pešci, ki naj prav tako zelo pazijo. Odsvetujemo udeležbo enoslednih vozil v prometu. Stik teh vozil s podlago v prometu je že v osnovi minimalen, v trenutnih razmerah pa še bistveno bolj tvegan.

Kriminaliteta
Kriminalisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali en vlom, dva poskusa vloma in eno povzročitev lahke telesne poškodbe. Na Kriški ulici v Kranju je bilo vlomljeno v stanovanje in odtujen nakit. Na Golniški cesti je storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal, pod Joštom v Kranju pa je bil včeraj ob 14.30 obravnavan poskus vloma v vozilo. Prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb pa so kriminalisti obravnavali na Jesenicah. Osumljenca sta dva neznana storilca, ki sta dejanje izvršila pred stanovanjskim blokom na Cesti Železarjev. O prijavi kriminalisti še vodijo postopek.

Požari
V minulih dveh dneh so policisti obravnavali pet prijav požarov. V petek zjutraj se je vnel pepel, ki je bil v kovinski posodi odložen v kurilnici stanovanjskega objekta. Opoldan se je na industrijskem objektu v Kranju vnela izolacija in povzročila za okoli 1.500 eurov materialne škode, zvečer pa je bil na območju Bleda obravnavan dimniški požar brez materialne škode. Včeraj opoldan je zaradi ogrevanja v objektih zagorelo še na Visokem in v Spodnjih Gorjah.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran