radio tomi predvajalnik

policija splosniGorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel pet obvestil o prometnih nesrečah, dve prijavi o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari. Policisti so zasegli še en osebni avtomobil in manjšo količino prepovedane droge.

Policisti so včeraj jutranjo akcijo po pešcih ponovili tudi popoldan
Včeraj so gorenjski policisti v krajših nadzorih dvakrat nadzirali pešce. Prvih zjutraj, drugič popoldan.

Zjutraj je na območju glavne avtobusne postaje v Škofji Loki, kjer so pogosto nesreče pešcev, cesto izven prehoda prečkalo osem pešcev, na območju Radovljice je bilo takih kršitev pešcev pet, v Tržiču pa ena. Tržiški policisti so zjutraj v nadzoru obravnavali še dva voznika zaradi nepravilnega parkiranja. Eden je parkiral na prehodu za pešce, drugi na pločniku.

Akcijo so popoldan ponovili. Na Jesenicah so dva pešca obravnavali zaradi nepravilne hoje po vozišču, na Bledu je en pešec cesto prečkal izven prehoda za pešce, v Škofji Loki pa so pravila kršili trije pešci. Dva sta cesto prečkala izven prehoda za pešce, eden pa pri rdeči luči na semaforju. V Kranju je bilo popoldan kršitev pešcev 16, nadzor pa so policisti opravljali na območju centra mesta.

Ponavljamo tudi včerajšnje opozorilo, da v prometu niso samo vozniki tisti, ki morajo paziti. Obveznost imajo tudi pešci, ki naj poleg prometnih pravil upoštevajo tudi dejstvo, da nimajo absolutne prednosti, da je pri njih velika verjetnost, da bodo v primeru trčenja skoraj zagotovo telesno poškodovani, in da so običajno slabo vidni. Pešci, poskrbite za svojo varnost in bodite tudi sami dosledni pri upoštevanju prometnih pravil!

Pozor, pešci!

  • Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov, in ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.
  • Pešec mora prečkati vozišče brez ustavljanja in po najkrajši poti. Preden stopi na vozišče, se mora prepričati, če to lahko varno stori.
  • Pešec, ki ponoči hodi zunaj naselja ali v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, po vozišču ali tik ob njem, mora nositi na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču, svetilko, ki oddaja belo svetlobo in je vidna s sprednje in zadnje strani, ali odsevnik.

Nesreči s poškodbami
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na območju Škofje Loke sta dva voznika zjutraj trčila zaradi neustrezne varnostne razdalje, opoldan pa so na brniški cesti zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčila tri vozila. Udeleženci so po podatkih policije utrpeli lahke telesne poškodbe, povzročitelja pa sta obravnavana v prekrškovnem postopku.

Ceste so mokre in spolzke. Prilagodite vožnjo tem razmeram in vozite strpno ter previdno!

Vlom
Na Valvasorjevi ulici na Bledu je storilec med 17.30 in 19.15 vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar, nakit in bančno kartico s PIN številko, s katero je opravil tudi dvig gotovine. Zraven bančnih kartic nikjer ne puščajte PIN številk, ker boste v primeru tatvine ali vloma samo še dodatno oškodovani. Storilec bo v primeru najdbe obojega skoraj zagotovo poskušal opraviti tudi dvig gotovine.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran