radio tomi predvajalnik

policija splosniPOZOR!!!
Včeraj, okoli 10. ure, sta dve neznani storilki obiskali 83-letno gospo na Gosposvetski cesti v Mariboru. Natvezili sta ji, da je bila izžrebana v nagradni igri in da je prejela nagrado v zdravilišču v Radencih. Gospa ju je povabila v stanovanje, kjer sta ji dodatno natvezili, da ji morata izmeriti krvni tlak. Med merjenjem sta neznanki postavili stol tako, da je bila oškodovanka obrnjena proti kuhinjskim elementom. Tak položaj sta izkoristili tako, da je medtem, ko je prva merila krvni tlak, druga iz denarnice, odložene v košari na klopi jedilnega kota, odtujila nekaj 100 evrov gotovine.

Neznani storilki sta govorili hrvaški jezik. Prva je bila stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, kratkih temnih las, druga je bila okoli 20 let, s svetlo kapo na glavi. Policisti ju še iščemo.

Podobno dejanje sta pretekli teden storili »maserki« podobnega opisa. Zato ponovno opozarjamo vse, predvsem starejše, naj bodo še posebej previdni ob obiskih in naj v stanovanje ne spuščajo nepoznanih oseb. Če že postanete žrtev kaznivega dejanja, o tem takoj obvestite policijo.

Vse, ki bi o storilkah in dejanju karkoli vedeli prosimo, da nam to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Prometna nesreča IV. kategorije
Včeraj, okoli 16.20 je 42-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Rošpoh, iz smeri Kamnice proti Kungoti. Hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in stanju ceste (vozišče poteka iz klanca v vzpon, v klanec v padcu, v desnem nepreglednem ovinku). Zaradi tega ga je z vozilom v ovinku zaneslo v levo, na smerno vozišče namenjeno za vožnjo vozil iz nasprotne smeri. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 57-letna voznica tovornega vozila, ki se je umikala skrajno desno, vendar trčenja ni mogla preprečiti. Voznik je tako s sprednjim levim delom osebnega avtomobila trčil v sprednji levi del tovornega vozila.

Voznik in voznica sta po nesreči ostala ukleščena v vozilih. Oba so iz vozila spravili poklicni gasilci. Voznik je v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, voznico pa so lažje telesno poškodovano prepeljali v UKC Maribor.

O prometni nesreči bodo policisti sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je to na cestah na območju PU Maribor prva prometna nesreča, v kateri je kdo umrl. V lanskem letu smo prvo tako nesrečo obravnavali šele meseca marca.

Zasegli orožje
Policisti Policijske postaje Maribor I obravnavajo kaznivo dejanje nasilništva po I. odstavku 296. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), storitve katerega je osumljen 49-letni Mariborčan. Policisti so na podlagi zbranih obvestil prišli do podatka, da navedeni moški na naslovu bivanja nelegalno poseduje prepovedano orožje. Zaradi tega so od preiskovalnega sodnika pridobili odredbo za hišno preiskavo, in jo v torek, 22. januarja 2019, tudi opravili.

Med hišno preiskavo so osumljencu zasegli dva kosa orožja, za katera ni imel ustreznega dovoljenja. Orožje so poslali v analizo. V kolikor se bo potrdilo, da gre za orožje, ki se ga lahko ima v posesti le, če za to posedujemo ustrezno dovoljenje, bodo zoper osumljenca uvedli ustrezni prekrškovni postopek in mu izrekli globo zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

maribor zaseg orozja 1

maribor zaseg orozja 2

maribor zaseg orozja 3 

(Foto: PP Maribor I)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran