radio tomi predvajalnik

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih (2) dveh dneh sprejel:

  • šest obvestil o prometnih nesrečah;
  • tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju;
  • eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa so policisti obravnavali požar na Jesenicah, s katerim ste že seznanjeni – novih podatkov danes ni, preiskava še ni zaključena; ter sume kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.
  • Policisti so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli tri vozila, dvakrat tudi v povezavi z alkoholom.
  • Prometni policisti so oba dneva na avtocesti nadaljevali z meritvami hitrosti in ugotovili blizu 80 kršitev.

policija splosniMeritve na avtocesti in pijani vozniki
Gorenjski prometni policisti so zadnja dva dneva na avtocesti nadaljevali že večkrat izpostavljene meritve hitrosti. V torek so hitrost merili med Brnikom in nekdanjo cestninsko postajo ter ugotovili 29 prekoračitev hitrosti nad 150 km/h. Včeraj pa so hitrost medili med Podtaborom in Radovljico in izmerili 50 prehitrih voznikov. Najvišja hitrost na omejitvi 130 km/h je bila včeraj 203 km/h.

Prometni policisti so imeli včeraj zvečer opravka tudi z voznikom, ki je na avtocesti prehitro vozil v kombinaciji z alkoholom. Z merilnikom so mu izmerili hitrost 181 km/h, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola.

Pod vplivom alkohola in s hujšimi prekrški sta bila v zadnjih dveh dneh v prometu še dva druga voznika. Eden je včeraj osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 0,55 mg/l alkohola, drugi pa je že dan prej brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil moped z 0,68 mg/l alkohola. Mopedist, ki je osumljen tudi tatvine tega vozila, je v takem stanju povzročil še prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Udeležen je bil sam. Moped so kranjski policisti zasegli in ga vrnili lastniku.

Udeleženci v prometu – velja za voznike kot tudi za pešce – se velikokrat obnašajo, kot da so na cesti sami. Na cesti nikoli nisi sam, zato je dolžnost vsakega od nas, da smo zbrani, trezni in pozorni na dogajanje na in ob cesti, da lahko predvidimo dogajanje in ravnanja drugih, njihove morebitne napake, ter se nanje pravočasno odzovemo. Recept za to je defenzivna vožnja in dosledno upoštevanje prometih pravil.

Dvakrat najden denar
Policisti so včeraj v dveh primerih prevzeli stvari pozabljivih lastnikov. V Škofji Loki je pošteni najditelj izročil denar, ki je bil v reži bankomata, v Kranjski Gori pa denarnico, ki so jo policisti že izročili lastniku. V denarnici ni nič manjkalo.

Najditeljem hvala za poštenost, pozabljivcem pa kritika, naj vendarle (po)skrbijo za svoje stvari.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran