radio tomi predvajalnik

Policisti policijske postaje Črnomelj so v torek dopoldne, 5.2.2019, na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Črnomlju opravili hišno preiskavo pri 46-letniku iz okolice Črnomlja in pri tem zasegli (skupaj šest kosov):

  • Dve pištoli znamke CZ M57 (Tokarev), kalibra 7,62 mm;
  • Pištolo znamke CZ M70, kalibra 7,65 mm;
  • Pištolo znamke ISSC M22, kalibra LR 22 mm;
  • Polavtomatsko puško znamke Češka Zbrojevka 858 Tactical 4P, kalibra 7,62 mm;
  • Pištolo znamke Zastava Arms CZ 999 Scorpion, kalibra 9 mm Parabellum.

Poleg omenjenega orožja so zasegli še naslednjo količino streliva, in sicer:

  • 113 nabojev kalibra 7,62 mm za pištoli M57,
  • 52 nabojev kalibra 7,65 mm za pištolo M70,
  • 50 nabojev kalibra 9 mm za pištolo CZ 999,
  • 51 nabojev kalibra LR .22 za pištolo M22 ter
  • 456 nabojev kalibra 7.62 mm za polavtomatsko puško CZ 858 Tactical.

zaseg orozja crnomelj

V postopku so policisti ugotovili, da 46-letnik poseduje veljavno orožno listino za športno orožje od leta 2010 (za orožje od točke 1 do 4) ter od leta 2017 veljavni orožni list za varnostno orožje pod točko 5.

Zaradi suma, da je lastnik orožja kršil določila zakona o orožju (prepuščanje oziroma posojanje orožja drugim osebam, neprevidna, nestrokovna in malomarna uporaba in shranjevanje ter prepuščanje osebam, ki niso upravičene do posesti orožja) so policisti orožje in strelivo, skupaj z orožnimi listinami, zasegli. Strelivo in orožje bodo poslali v strokovno analizo, med drugim tudi zaradi suma, da so določeni kosi orožja predelani (opomba: polavtomatska puška CZ858 je na zunaj podobna ruski AK-47 oziroma »kalašniku«).

Informacija o domnevni zlorabi orožja je prišla do policije od novinarjev, ki so na javno dostopnem profilu socialnega omrežja Facebook opazili posnetek z več osebami, ki so bile pod očitnim vplivom alkohola (ali drugih substanc) in pri tem rokovali z orožjem. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da gre za znane osebe iz območja Črnomlja.

Po zaključenih strokovnih analizah bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev zakona o orožju ali podali kazensko ovadbo zoper osumljenega lastnika orožja, upravni enoti pa predlagali odvzem orožja. Do takrat se orožja nahaja pri policiji.

Robert Perc
vodja Operativno-komunikacijskega centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran