radio tomi predvajalnik

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • pet obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Policisti so obravnavali še eno blažjo nesrečo na smučišču s samoudeležbo smučarja.
  • Zaradi nizkih temperatur je aktualna obveznost čiščenja zamrznjenih stekel. Vsa stekla na vozilih morajo biti čista iz vozila pa omogočena maksimalna vidljivost. Globa za prekršek, če prej koga ne povoziš, je 200 eurov. V primeru povzročitve hudih telesnih poškodb gre za kaznivo dejanje.

policija splosniKriminaliteta
Včeraj dopoldan je bilo v Preddvoru vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujen denar, pod Joštom pa je bil obravnavan poskus vloma v dva osebna avtomobila. Območje Jošta je bil že večkrat tarča vlomilcev v vozila. Kranjski policisti so prejšnji mesec za vlome ravno na tem območju prijeli in obravnavali pet osumljencev, ki so jih kazensko ovadili za devet vlomov v vozila.

V vozilih ne puščajte vrednih stvari, ker so lahko in zelo hitro dosegljive tatovom, pri čemer stekla na in zaklenjena vrata zanje niso nobena ovira. Ko storilec odpre vozilo, vsakič pregleda notranjost in odtuji, kar je vredno, na kraju pa pusti razmeroma malo sledi. Iz delovnih vozil je običajno odtujeno orodje, iz osebnih pa največkrat denarnice in denar. Zato teh stvari ne puščajte v vozilih, tudi na skritih mestih ne, in zanje ustrezno poskrbite.

V gorah pazite kam in kako stopate
Imejte ustrezno opremo, ki se jo naučite uporabljati, še preden jo potrebujete. Pozanimajte se kam greste in kakšne so razmere na tistem območju. Ne zahajajte s poti. Oznake so lahko pod snegom in pod njim je lahko tudi led. Ne izpostavljajte se nevarnostim in pazite pri prečenju grebenov. Pozorni bodite na plazovitih območjih in se jim raje izognite. Kjer ste na nevarnost opozorjeni – primer servisna cesta na Zelenico – jo upoštevajte in imejte v mislih, da je pomoč v gorah običajno daleč stran.

Bodite trezni
Pri smučanju upoštevajte navodila na smučiščih in pravila varnega smučanja. Uporabljajte zaščitno opremo in pazite na druge, ker na snegu niste sami.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran