radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so v zadnjih 24-tih urah na številko policije 113 prejeli 189 klicev, od tega je bilo 58 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlom
V Vavpči vasi pri Dobrniču so trebanjski policisti opravili ogled kraja vloma v vikend. Po prvih ugotovitvah so neznanci v popoldanskem času skozi okno vlomili v vikend in odnesli nekaj cigaret in kave. Povzročili so za okoli 100 evrov škode.

V hišni preiskavi zasegli pištolo z naboji
Novomeški policisti so v sredo zjutraj, 6.2.2019, na podlagi odredbe okrožnega sodišča, opravili hišno preiskavo pri 21-letniku iz okolice Novega mesta. Pri preiskavi so odkrili in zasegli neznano pištolo s šestimi naboji. Po končanem strokovnem pregledu bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o orožju. Policisti so 21-letnika že obravnavali zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, v začetku februarja pa so obravnavali tudi prijavo grožnje s pištolo. Za orožje in strelivo nima ustrezne orožne listine.

Posest orožja in streliva brez ustrezne listine se po zakonu o orožju kaznuje z globo od 500 do 1.500 evrov s stransko sankcijo odvzema orožja in streliva. Za kaznivo dejanje grožnje z orožjem je po kazenskem zakoniku zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do enega leta.

zaseg orozja novo mesto

Robert Perc
vodja Operativno-komunikacijskega centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran