radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 10.02.2019

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 274 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 85 dogodkov, s področja javnega reda in miru 80 dogodkov in s področja prometne varnosti 89 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 12 tatvin, 9 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 22 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru, dve osebi sta bili pridržani.

Rop
9. 2. 2019 nekaj pred 19. uro so bili policisti obveščeni o ropu prodajalne bencinskega servisa v Kočevju. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je zamaskirani storilec vstopil v prostor prodajalne in z grožnjami, ki jih je podkrepil z nožem zahteval gotovino. Odtujil je nekaj sto evrov gotovine, nakar pa s kraja pobegnil. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Vlomi
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 9 vlomov.

Na Viču so neznanci vlomili v brunarico, odtujili so pijačo, policisti so obravnavali še vlom v hišo, od koder pa so storilci odtujili nakit, gotovino in plačilne kartice.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v garažo, odtujili so motorno žago.

V Grosuplju so neznanci vlomili v novogradnjo stanovanjske hiše, odtujili so električni kabel.

V Šiški so neznanci vlomili v gostinski lokal, odtujili so nekaj gotovine. Na območju Ljubljane so policisti obravnavali še 4 vlome v kleti iz katerih so neznanci vlomili kolesa in različno opremo.

Vožnja v nasprotno smer po obvoznici
9. 2. 2019 okoli 10. uri so bili policisti obveščeni, da osebno vozilo vozi po severni obvoznici v nasprotni smeri dovoljene vožnje. Na kraj so bili poslani policisti, ki so upočasnjevali promet na obvoznici in opozarjali voznike na vozilo, ki je vozilo v nasprotni smeri. Policisti so na Celovški cesti 78-letno voznico izsledili. Na podlagi 113A čl. ZP-1 ji je bilo zaradi vožnje v napačno smer po odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Požar okolica Kočevja:
8. 2. 2019 okoli 12.30 ure so bili policisti obveščeni o požaru v stanovanjskih hiši v okolici Kočevja. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je zagorela lesena obloga okoli dimnika in peči. Ogenj se je nato razširil na ostrešje hiše. V požaru je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode, poškodovan ni bil nihče. Prav tako so bili z ogledom kraja požara izključeni znaki kaznivega dejanja.

Maja Ciperle Adlešič
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...