Poročilo PU Kranj, 11.02.2019

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

policija splosniKriminaliteta
Včeraj ponoči je neznani storilec v Podhomu vlomil v garažo in odtujil rezervne dele za osebni avtomobil; na Ulici Cankarjevega bataljona na Jesenicah je storilec poškodoval dve pnevmatiki na osebnem avtomobilu; na Trgu Prešernove brigade v Kranju pa je bilo včeraj prijavljeno poškodovanje stekel na objektu.

Z nadzori nad alkohol
Gorenjski policisti so v podaljšanem vikendu izvajali poostrene nadzore nad rabo alkohola v prometu. Odredili so skoraj 300 preizkusov alkoholiziranosti in iz prometa izločili 12 voznikov pod vplivom alkohola, eden pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Še štirim voznikom je bila vožnja prepovedana zaradi suma vpliva prepovedanih drog. Vsi so bili pozitivni na hitri test za prepovedane droge.

Skupno so ta vikend policisti zasegli pet vozil. V enem primeru zasega gre za voznika, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil z registrskimi tablicami drugega vozila. Eden od voznikov je bil še mladoleten.

V vseh primerih gre za hujše kršitve prometnih pravil in situacije, ki lahko zelo hitro poslabšajo prometno varnost. To bi moral vedeti vsak udeleženec v prometu. Zato pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in brez vozniškega dovoljenja ne smeš na cesto! K večji stopnji varnosti prispeva tudi doslednost pri upoštevanju prometnih pravil in zmanjševanje tveganj s previdno in strpno vožnjo.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1