Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • dve obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • tri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo vozniku, ki je bil tudi pod vplivom alkohola.
  • Kriminalisti so obravnavali še dve prijavi požarov (industrijski in zasebni objekt) brez materialne škode.

policija splosniKriminaliteta
Včeraj ponoči je neznani storilec v Podhomu vlomil v garažo in odtujil rezervne dele za osebni avtomobil; na Ulici Cankarjevega bataljona na Jesenicah je storilec poškodoval dve pnevmatiki na osebnem avtomobilu; na Trgu Prešernove brigade v Kranju pa je bilo včeraj prijavljeno poškodovanje stekel na objektu.

Z nadzori nad alkohol
Gorenjski policisti so v podaljšanem vikendu izvajali poostrene nadzore nad rabo alkohola v prometu. Odredili so skoraj 300 preizkusov alkoholiziranosti in iz prometa izločili 12 voznikov pod vplivom alkohola, eden pa je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Še štirim voznikom je bila vožnja prepovedana zaradi suma vpliva prepovedanih drog. Vsi so bili pozitivni na hitri test za prepovedane droge.

Skupno so ta vikend policisti zasegli pet vozil. V enem primeru zasega gre za voznika, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil z registrskimi tablicami drugega vozila. Eden od voznikov je bil še mladoleten.

V vseh primerih gre za hujše kršitve prometnih pravil in situacije, ki lahko zelo hitro poslabšajo prometno varnost. To bi moral vedeti vsak udeleženec v prometu. Zato pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in brez vozniškega dovoljenja ne smeš na cesto! K večji stopnji varnosti prispeva tudi doslednost pri upoštevanju prometnih pravil in zmanjševanje tveganj s previdno in strpno vožnjo.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran