radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Priprli preprodajalca drog

policija splosniPrejšnji teden so gorenjski kriminalisti s hišnimi preiskavami zaključili preiskavo sumov kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ki so jo dlje časa vodili proti dvema slovenskima državljanoma. V četrtek, 7. februarja, sta bila oba s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanju odredil pripor.

Osumljena sta, da sta na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije v zadnjem letu drugim preprodajalcem v najmanj enajstih primerih preprodajala ali ponujala naprodaj prepovedano drogo kokain in heroin v različnih količinah, od 50 gramov do 7 kilogramov. V eni od preprodaji sta prodala 4 kilograme heroina, ki je bil vreden okoli 36.000 eurov. Osumljenca sta delovala kot organizira kriminalna združba, s svojo mrežo drugih, nižje rangiranih preprodajalcev, in kurirjem, ki je zanju zaključeval predajo droge. Kriminalisti so prejšnjo sredo obema odvzeli prostost in ju pridržali.

Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za tovrstna kazniva dejanja. Denar od prepovedanih drog sta namenjala za vrednejša vozila, nepremičnine in druge luksuzne dobrine ali storitve.

V preiskavi so kriminalisti zasegli skoraj 5 kilogramov prepovedane droge heroin in okoli 240 gramov kokaina ter imitacijo pištole Beretta.

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od 3 in 15 let.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...