radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 103 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 29 dogodkov, s področja javnega reda in miru 23 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 5 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 3 vlome, v enem primeru je ostalo pri poskusu.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet in odtujeno žensko kolo.

Na Dunajski cesti so neznanci vlomili v trgovino, od koder so odtujili manjšo količino denarja in nekaj prodajnih akrtikov (oblačila).

Roparska tatvina
Včeraj popoldan, okoli 17. ure, smo bili obveščeni o roparski tatvini na Dunajski cesti, ki jo je izvršil 31-letni moški. V prodajalni je v nakupovalno košaro spravil nekaj artiklov in odšel ne da bi jih plačal. Prodajlak je za njim stekla in ga s pomočjo drugih občanov zadržala do prihoda policistov. Zoper 31-letnika bo podana kazenska ovadba.

Požar vozila
PU Ljubljana je bila v nedeljo zvečer, nekaj pred polnočjo obveščena o dogodku v okolici Ljubljane, kjer je zagorelo osebno vozilo. Po prvih zbranih informacijah je znano, da je iz za zdaj še neznanega vzroka zagorelo osebno vozilo Audi. Zaradi vročine pa je bilo poškodovano tudi sosednje parkirano vozilo, prav tako znamke Audi. Prvo vozilo je bilo kljub interveniranju gasilcev, v celoti uničeno. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode. Kriminalisti so v jutranjih urah pričeli z ogledom kraja požara, ki pa še poteka.

DOPOLNJENO: 11.02.2019 ob 13:25
Z ogledom, ki se ga je udeležil tudi strokovnjak iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija, je bilo ugotovljeno, da ima dogodek znake kaznivega dejanja. Z ogledom kraja so bile zavarovane sledi, ki bodo analizirane in pregledane v laboratoriju. Po prvih ugotovitvah ogleda pa kaže, da je do požara prišlo zaradi vnetljive tekočine. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Prometna varnost
Policisti so pri kontroli prometa včeraj pozno popoldan v okoici Cerknice zaustavili in kotrolirali voznico (49) osebnega vozila, za katero je bilo ugotovljeno, da je vozila pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Voznici so policisti prepovedali nadaljno vožnjo, zoper njo bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj zjutraj, okoli 8. ure, pa smo bili obveščeni o vozniku osebnega vozilla, ki je s svojo vožnjo oviral promet. Voznik je s svojo vožnjo oviral mestni avtobus, zaustavil sredi vozišča in zapeljal vzvratno. Policisti so opravili postopek z voznikom (57) osbenga vozila. Odrejen preizkus alkoliziranosti je odklonil, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja s strani sodišča. Vozilo so policisti zasegli, izdan mu jeb il plačilni nalog zaradi kršitev ZPrCP in ZJRM, prav tako bo podan zoper njega obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran