radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 684 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 22 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 44-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča v Šentjerneju
Šentjernejski policisti so bili 8. 2. nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v peško. Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je triletna deklica nenadoma stopila na vozišče in s telesom zadela v avtomobil 26-letne voznice. Deklico so reševalci zaradi hude poškodbe noge odpeljali v bolnišnico.

Kršitelja pridržali
Črnomaljski policisti so 7. 2. popoldne med kontrolo prometa v Črnomlju ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, nevarno prehiteval druga vozila in zapeljal v napačno smer na enosmerni cesti. Policisti so voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 37-letnega kršitelja iz Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. so policisti v Veliki vasi pri Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. 29-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili 7. 2. nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na Smrečnikovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v avtomobil, ki ga je vozila 49-letna voznica. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligramov alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O prometni nesreči na Kandijski cesti, kjer naj bi povzročitelj nesreče odpeljal s kraja, so bili policisti PP Novo mesto obveščeni 8. 2. okoli 20. ure. Na podlagi opisa vozila so pri Beli Cerkvi izsledili 36-letnega voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirnem prostoru trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 10. 2. je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Straži. V kraju Potok je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v skalo, vozilo pa je ponovno odbilo na cesto, kjer je obstalo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli pištolo in naboje
Policisti PP Novo mesto so pridobili odredbo sodišča in v okolici Novega mesta opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 21-letnega moškega. Našli in zasegli so pištolo, za katere moški nima ustreznih dovoljenj, nabojnik in šest nabojev. Zoper kršitelja bodo uvedli postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

 zaseg orozja novo mesto

(Foto: PP Novo mesto)

Vlomi in tatvine
V Trebnjem je med 6. 2. in 7. 2. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil samokolnico in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

V noči na 8. 2. so neznanci v kraju Gorenje Jesenice na območju Trebnjega z dvorišča gospodarskega objekta in iz pomožnega objekta odtujili dva vrtna traktorja. Lastnika sta oškodovana za 5000 evrov.

V Cerovem Logu na območju Šentjerneja je 7. 2. neznanec skozi okno vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

8. 2. v popoldanskih urah je v Rumanji vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in bančno kartico s PIN kodo. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je med 8. 2. in 10. 2. nekdo odtujil osebni avtomobil VW golf 2.0 tdi, bele barve, letnik 2015, reg. št. LJ52-RMN.

Na Humekovi ulici v Krškem je med 8. 2. in 9. 2. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in kamero.

Poskusi izmika mejni kontroli in nezakoniti prehodi državne meje
Krški policisti so na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policisti PP Šentjernej so 9. 2. dopoldne pri Šmarju izsledili dva državljana Maroka in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom. Črnomaljski policisti pa so 10. 2. okoli 19. ure pri Vukovcih izsledili dva državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so 7. 2. med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo med tovorom našli pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 8. 2. so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 10. 2. so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še štiri državljane Afganistana, ki so se prav tako skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran