radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov

prometna policijaPolicisti PPP Koper so 8. 2. 2019 na podlagi načrta o poostrenem nadzoru opravili nadzor po tako imenovani metodologiji Pegaz4, to je nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. Nadzor je temeljil na podlagi analiz kršitev cestno prometne zakonodaje, policisti pa so ga izvajali na avtocesti med Uncem in Kozino ter na glavni cesti med Kozino in Starodom.

Na avtocesti je bilo ugotovljenih več kršitev voznikov tovornih vozil, in sicer 20 kršitev vožnje v času odredbe o omejitvi prometa, 2 kršitvi prepovedi prehitevanja tovornih vozil, po ena kršitev uporabe mobilne naprave, neuporaba varnostnega pasu in kršitev določil o uporabi tahografa. Voznikom tovornih vozil je bilo izdanih 25 plačilnih nalogov, 20 plačilnih nalogov je bilo izdanih zastopnikom pravne osebe zaradi vožnje v času Odredbe o omejitvi prometa. V času nadzora na avtocesti so bile ugotovljene tudi štiri kršitve voznikov avtobusov (3 x prekoračitev hitrosti in 1 x tehnična brezhibnost vozila). Prav tako smo voznikom osebnih avtomobilov izdali 4 plačilne naloge (po 1 plačilni nalog zaradi vožnje po odstavnem pasu, uporabi mobitela, neuporabe varnostnega pasu in prekoračitve hitrosti). Policisti so z vozniki opravili tudi 24 preizkusov alkoholiziranosti, ki pa so bili vsi negativni.

Nadzor so prometni policisti skupaj s policisti PP Kozina opravljali tudi na glavni cesti G1-7. Poudarek je bil na kontroli voznikov tovornih vozil in spoštovanju Odredbe o omejitvi prometa. Ugotovljenih je bilo pet kršitev vožnje v času Odredbe o omejitvi prometa, dve kršitvi zaradi prekoračitve hitrosti izven naselja in ena kršitev neuporabe varnostnega pasu. Voznikom tovornih vozil je bilo izdanih 6 plačilnih nalogov, 5 plačilnih nalogov je bilo izdanih zastopnikom pravne osebe zaradi vožnje v času Odredbe o omejitvi prometa. V tem času pa so policisti izdali tudi 4 plačilne naloge voznikom osebnih avtomobilov (2 x zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in 2 x zaradi prekoračitve hitrosti v naselju).

Tranzitni promet v Sloveniji namreč narašča, s tem pa se povečuje tudi možnosti za nastanek prometnih nesreč. Tovrstni nadzori nad tovornimi vozili in avtobusi so se že izkazali za učinkovite, zato bomo z njimi nadaljevali.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...