radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 11.02.2019

policija splosniTatvina goriva na bencinskih servisih
Danes, 11. februarja ob 9.23 uri, so policisti na bencinskem servisu v Ajševici obravnavali tatvino goriva. Po sedaj zbranih podatkih je voznik osebnega avtomobila (znamke Toyota) na točilnem mestu natočil za 37 evrov goriva in zatem s kraja odpeljal ne da bi v prodajalni poravnal račun za natočeno gorivo. Odgovorna oseba pravne osebe je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 10. februarja okoli 2. ure v nočnem času, obravnavali tatvino goriva tudi na bencinskem servisu v Vrtojbi (smer Republika Italija), kjer je neznani voznik kombija, tujih registrskih številk, v vozilo natočil za 20 evrov goriva in nato s kraja odpeljal ne da bi v prodajalni poravnal račun za natočeno gorivo. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Na Goriškem sta se sprla dva moška
Včeraj, 10. februarja ob 19.24 uri, je bila Policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru v Novi Gorici (Kolodvorska pot), kjer sta se verbalno in nato fizično sprla dva moška. Pri tem je eden od udeležencev spora drugega udaril v predel glave. Policisti PP Nova Gorica so obema udeležencema spora zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Na Tolminskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 10. februarja nekaj po 16. uri, so policisti PP Tolmin v naselju Slap ob Idrijci ustavili 48–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano. Prav tako je omenjeni voznik odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti in preizkus za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Tolminski policisti so mu vozilo zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Kobaridu iz prometa izločili 32-letnega voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Včeraj, 10. februarja ob 00.32 uri, so policisti PP Bovec v Kobaridu ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (1.17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Mlajši voznik avtomobila se je zaradi neprimerne hitrosti zaletel v drog javne razsvetljave
Včeraj, 10. februarja ob 18.50 uri, se je v Novi Gorici zgodila prometna nesreča v Novi Gorici (krožišče pri večjem nakupovalnem centru) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Rožne Doline proti večjemu nakupovalnemu centru v Novi Gorici in v omenjenem krožnem križišču hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in stanju ceste, tako da je zapeljal desno izven vozišča in se s prednjim delom avtomobila zaletel v drog javne razsvetljave. Prometni policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 10. februarja okoli 19. ure, se je v Ajdovščini zgodila prometna nesreča I. kategorije z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je 90–letni voznik pripeljal po Levstikovi ulici in se nameraval vključiti na (prednostno) Goriško cesto. Pri tem je starejši voznik izsilil drugemu (30–letnemu) vozniku osebnega avtomobila. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so starejšemu vozniku (povzročitelju prometne nesreče) zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 56. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije v Novi Gorici zaradi nepravilnega premika z vozilom
V soboto, 9. februarja ob 17.38 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 85–letni voznik, ki je z vozilom zapuščal parkirno mesto in pri tem zaradi nepravilnega premika trčil v drugo (nepravilno) parkirano osebno vozilo. Pri tem je nastala manjša materialna škoda. Prometni policisti so mu zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 42. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog. Prav tako je bil plačilni nalog izdan tudi drugemu (41-letnemu) vozniku (nepravilno parkiranje, kršitev 65. člena ZPrCP).

Na smučišču Cerkno se je med vikendom huje poškodoval 36-letni hrvaški smučar
V soboto, 9. februarja ob 13.30 uri, se je na smučišču Cerkno (proga Lom 3) huje poškodoval 36–letni smučar, državljan Hrvaške. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se hrvaški smučar v izteku omenjene proge sam padel in si huje poškodoval levo nogo (sum zloma pod golenom); med smuko je smučar uporabljal ustrezno smučarsko opremo in smučarsko čelado. Po nudeni prvi pomoči s strani reševalcev tamkajšnjega smučarskega centra so poškodovanca prepeljali v gornjo reševalno postajo. Kasneje pa so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Na smučišču Kanin pa se je pri sestopu s sedežnice poškodovala 39-letna smučarka
Policiste so v soboto, 9. februarja ob 12.46 uri, obvestili o poškodbi smučarke na smučišču Kanin. Ugotovljeno je bilo, da se je pri sestopu s sedežnice poškodovala 39–letna smučarka (z območja PU Ljubljana). Omenjena se je pri sestopu zapletla z drugimi smučmi in padla ter se lažje poškodovala (udarec v trtico). Poškodovano smučarko so kasneje prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. (za večjo varnost na smučiščih na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/javni-red-in-mir/7630-varno-na-smuiu

Na Cerkljanskem med delom z lestve padel in se predvidoma lažje poškodoval starejši občan
Policisti PP Idrija so v soboto, 9. februarja ob 15.15 uri, obravnavali varnostni dogodek v naselju Cerkno, kjer je med opravljanjem del na kozolcu z lestve padel in se poškodoval 72–letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je slednji stal na lestvi, ki se je spodmaknila in je posledično padel na brežino. Poškodovanega moškega (poškodba oz. sum zloma roke in odrgnine na glavi) so kasneje zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo primer zaključili s pisnim poročilom za Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...