radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 144 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je poškodovala peška in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila kršiteljici in kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Kršiteljici zasegli avtomobil
Črnomaljski policisti so 11. 2. nekaj po 7. uri med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznico osebnega avtomobila Renault clio, ki sprva ni upoštevala svetlobnih in zvočnih znakov s katerimi so jo ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da 27-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu, poškodovanem po celotni karoseriji, je prevažala več oseb, kot je to dovoljeno, otroci pa niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozila je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev so ji izdali plačilni nalog, avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poziv voznici, udeleženi v prometni nesreči v Brežicah
Brežiški policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči, v kateri naj bi bila udeležena kot peška. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov se je nesreča zgodila okoli 9. ure, ko je ženska prečkala cesto izven prehoda za pešce na cesti Bratov Cerjakov. Vanjo naj bi trčila voznica osebnega avtomobila, ki je pripeljala iz centra Brežic in zavijala na Prečno pot. Voznica se je po nesreči ustavila in peški ponudila pomoč, vendar je ta pomoč odklonila. Zaradi razjasnitev vseh okoliščin nesreče prosimo voznico, udeleženo v prometni nesreči, da se zglasi na Policijski postaji Brežice ali pokliče na telefonsko številko 07 466 03 00.

Poškodovan avtomobil
Na parkirnem prostoru na Bizeljski cesti v Brežicah je v noči na 11. 2. nekdo razbil steklo osebnega avtomobila znamke BMW in poškodoval notranjost. Povzročil je za okoli 5000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PP Krško so v kraju Oštrc izsledili in prijeli osem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran