radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 10 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 5 krat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 17. ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini v trgovini na Jurčkovi cesti v Ljubljani. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani storilec s prirejeno vrečko poskušal odtujiti oblačila in odšel iz trrgovine, ne da bi plačal.

Njegovo početje je opazil varnostnik, ki je skupaj s še drugim kolegom poskušal zaustaviti, kar pa jima ni uspelo. Storilec je nato s kraja zbežal z vozilom, med begom pa izgubil odtujene predmete. V zvezi dogodka policisti še zbirajo obvestila.

Vlomi
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 8 vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo še pri poskusu.

V Šiški na Aljaževi ulici je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo.

V Ribnici so neznancio vlomili v gostinski lokal, od koder so odtujili denar in cigarete.

V Gostinski lokal je bilo vlomljeno še v Hrastniku, od koder so neznanci odtujili cigarete, alkoholne pijače, denar in prenosni računalnik.

Na Vilharjevi v Ljubljani so neznanci vlomili v prodajalno s mobilno telefonijo, od koder so odtujili več kosov mobilnih aparatov, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Prav tako je bilo vlomljeno v dve vozili (kombija), iz katerih je bilo odtujeno orodje.

Prometna varnost:
Policisti so na območju PU Ljubljana zasegli 10 vozil večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov. Pri enem je bila ugotovljena tudi prisotnost alkohola nad zakonsko dovljeno mejo, in sicer so imeli policisti pri kontroli prometa na območju Kamnika v postopku voznika (29) osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,67 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran