radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Goriškem iz prometa izločili hujšo kršiteljico...
Danes, 12. februarja ob 12.37 uri, so policisti v Ozeljanu (pri Treh hišah) ustavili 54–letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je slednja vozila pod vplivom alkohola (1.09 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ji osebno vozilo na podlagi določb Zakona o pravilih cestnega prometa (po 23. členu navedenega zakona) zasegli, zoper hujšo kršiteljico cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

...na Tolminskem pa hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 12. februarja ob 11.10 uri, so policisti PP Tolmin v bližnji okolici Tolmina (v neposredni bližini mostu čez reko Sočo) imeli v postopku 69-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom in rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0.32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tolminski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po ZPrCP). Nedolgo zatem oz. ob 11.35 uri so omenjenega voznika policisti ponovno ustavili na glavni cesti v Peršetih (v času prepovedi vožnje motornega vozila in začasnega odvzema vozniškega dovoljenja). Policisti so mu osebni avtomobil v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Na smučišču v Črnem Vrhu nad Idrijo se je poškodoval mlajši smučar
Danes, 12. februarja ob 9.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči na smučišču Ski Bor v Črnem Vrhu nad Idrijo (Občina Idrija), kjer je na vlečnici poškodoval mlajši smučar (otrok). Policisti PP Idrija so na kraj ugotovili, da je do omenjene nesreče prišlo na dodatni progi omenjenega smučišča. Tam je mlajši smučar (otrok) sankal po rahli snežni klančini in pri tem zavil iz označenega dela proge proti manjši nizkovrvni vlečnici (ni obratovala). Da bi se s sanmi zaustavil je mlajši smučar z roko zagrabil žično vrv, pri čemer si je poškodoval roko (prst). Kasneje so poškodovancu na kraju nudili zdravniško oskrbo reševalci NMP ZD Idrija in ga odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico (za večjo varnost na smučiščih na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/javni-red-in-mir/7630-varno-na-smuiu

Vlomili v stanovanjsko hišo na območju naselja Renče
Včeraj, 11. februarja ob 10.32 uri, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Renče (zaselek Martinuči). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh (v času odsotnosti oškodovancev) vlomil skozi okno objekta in vstopil v notranjost. Nepridiprav je pri tem našel in si prilastil zlatnino (zlate prstane in zlato verižico). Kasneje je neznanec z odvzetimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti PU Nova Gorica z namenom preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…in pri tem svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Prometna nesreča I. kategorije v Novi Gorici zaradi prekratke varnostne razdalje
Včeraj, 11. februarja ob 10.16 uri, so policisti v Novi Gorici (križišče Prvomajske in Erjavčeve ulice) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode med drugim ugotovili, da se je 21–letni voznik avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v drugo osebno vozilo, s katerim se je peljala 22–letna voznica. Nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Novogoriški policisti so 21–letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 44. člena navedenega zakona) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran