radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 18. februarja ob 15.18 uri, je bila Policija obveščena o nesreči na območju Kanina, kjer se je izven urejenega smučišča poškodoval 28-letni smučar (deskar), državljan Češke. Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da se je omenjeni češki smučar okoli 14. ure s severne strani peš povzpel po t.i. »Tonovem plazu« izven urejenih smučišč in izven urejenih gorskih poti iz Sedla na višini 2.200 metrov nadmorske višine proti vrhu Škrbine (na višino 2.450 metrov nadmorske višine). Češki državljan ni imel ustrezne zimske opreme za gibanje v gorah (dereze in cepin), obute je imel čevlje za deskanje na snegu (derez pri hoji ni uporabljal), nosil je zaščitno čelado. Na vrhu mu je zdrsnilo in je posledično nenadzorovano začel drseti približno 120 metrov globoko preko skalnatih previsov in se ustavil v globeli (pod restavracijo Prestreljenik).

Ponesrečencu je bila na kraju nudena zdravniška oskrba, kasneje pa so huje poškodovanega češkega državljana (poškodba glave in hrbtenice) na zgornjem platoju smučišča (nad restavracijo) prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči GRZS in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z varnostnim dogodkom na omenjenem smučišču s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Smučanje bo lahko veselo in varno le, če bomo uporabniki smučišč dovolj ozaveščeni, obzirni do drugih, previdni in odgovorni. Poznati moramo mednarosno veljavna vedenjska pravila in jih dosledno upoštevati. Spoštujte tudi opozorila, odredbe in navodila nadzornikov, policistov in drugih oseb, ki skrbijo za varnost na smučišču (več preventivnih nasvetov Policije za varno smuko na spletu: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/7630-varno-na-smuiu).

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran