radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 75 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali dve drzni tatvini, ulični rop, 8 tatvin, 5 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Ulični rop
Včeraj popoldan smo bili obveščeni o dogodku v Borovnici pri Vrhniki, kjer so trije za zdaj še neznani storilci, pristopili do oškodovanca in od njega s fizično silo zahtevali denar. Odtujili so mu manjšo količin denarja, po dejanju pa zbežali. Oškodovanec je v dogodku utrpel telesne poškodbe, zdravniško pomoč pa je iskal naknadno sam. Policisti z delom nadaljujejo.

Drzni tatvini
Včeraj popoldan okoli 16. ure smo bili obveščeni o tatvini iz hiše v Vašah pri Medvodah. PO zdaj zbranih obvestilih je znao, da je istega dne dopodlan dohiše pršel neznnai moški z neznanim vozilom in oškodovanko s pretvezo zvabil iz hiše, kjer bi si ogledala telefonsko omarico. Ko se je oškodovanka vrnila do hiše, je opazila da so vrata odklenjena (pred odhodom jih je zaklenila), iz notranjosti pa je bil odtujen nakit.

Včeraj okoli 17. ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na Tacenski cesti v Ljubljani. Po zdaj zbranih podatkih, naj bi mlajša ženska deklico prosila, da ji za en klic posodi telefon. Ko je to storila, se je ženska obrnila in s telefonom zbežala. Opis: stara okoli 18 let, močnejše postave, svetlih las, spetih v figo, oblečena v črno bundo, obuta v bele škornje.

Povzročitev splošne nevarnosti, Zagorje ob Savi
V nedeljo ponoči so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da v stanovanju v Zagorju moški krši javni red in mir, s tem da naj bi uporabljal pirotehniko in strelja z orožjem. Na kraju sta posredovala policista, katerima je moški zagrozil s pištolo. Policista sta moškega z uporabo prisilnih sredstev obvladala in mu z udarcem iz roke zbila pištolo ter ga vklenila. Pri tem ni bil nihče poškodovan. Zaradi sumov kaznivih dejanj Pozvročitve spošne nevarnosti, Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, je bila 37-letnemu osumljencu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. V nadaljevanju je bila pridobljena odredba sodišča za hišno preiskavo, pri kateri so policisti zasegli pištolo znamke Crvena zastava z naboji, okoli 70 gramov prepovedane droge konoplje rastline, digitalno tehtnico, okoli 33 gramov heroina in pol grama kokaina. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih, je bil 37-letni moški priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Slednji je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Zasežena prepovedana droga
Policisti Policijske postaje Cerknica so v sodelovanju s policisti Policijske postaje Postojna na podlagi Odredbe Okrožnega sodišča Ljubljana, pri 34 – letniku z območja Postojna, opravili hišno preiskavo, in pri tem odkrili večjo količino prepovedane droge konoplje, prepovedano drogo »Spid«, denar in ostale predmete, ki so kazali na promet s prepovedanimi drogami. Zoper 34 – letnika bo podana kazenska ovadba po 186. členu KZ-1 Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

 cerknica zaseg droge

(Foto: PP Cerknica)

Prometna nesreča z udeležbo kolesarja
Včeraj okoli 20.40 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Slovenski cesti v Ljubljani. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je kolesar vozil ob desnem robu Slovenske ceste. V bližini hiše z naslovom Slovenska cesta 47 je po desni strani zapeljal mimo kolone vozil, ki so stala na rdeči luči pred križiščem, v tem trenutku pa je potnica v osebnem avtomobilu, ki je bil drugi v koloni pred križišče, odprla vrata, da bi izstopila, pri tem pa ovirala vožnjo kolesarja, ki je nato kljub zaviranju trčil v vrata. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog za kršitev 61. člena ZPrCP, potnici pa zaradi kršitve 53. člena ZPrCP. Kolesar se je v prometni nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana.

Nesreča pri delu
Včeraj okoli 13. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o nesreči pri delu v Kočevju. Po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je 56-letni moški padel pri obrezovanju drevesa na dvorišču. Padel je z višini okoli 5 m na betonska tla in se huje poškodoval. Njegovo življenje je ogroženo.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran