radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 15.03.2019

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 2 obvestili o prometnih nesrečah;
  • po 4 prijave o kršitvah predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina in vlom.
  • Obravnavani so bili trije požari. V Škofji Loki je na javnem kraju gorelo listje, v Bohinju je bil obravnavan manjšo dimniški požar, na območju Kranjske Gore pa je v kurilnici zagorelo zaradi napake na električni napeljavi. Glede na nizke nočne temperature in uporabo kurilnih naprav je še vedno aktualno opozorilo za redno čiščenje in vzdrževanje.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tovorno vozilo s priklopnikom.
  • Po eno nesrečo so policisti obravnavali na smučišču, v gorah in z jadralnim padalom.
  • Aktualna je preventivna akcija za večjo uporabo varnostnega pasu. Pripnite se in preživite.
  • Še do ponedeljka, 18. marca je aktualen razpis za nove policiste. https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/97383-zaposlujemo-nove-policiste-prijavi-se
  • Odštevamo dneve do predvidene zapore Delavskega mostu v Kranju. Vozniki aktivnosti izvajalca na terenu lahko pričakujejo že naslednji teden od 20. marca dalje. Promet bo predvidoma potekal normalno obojesmerno po eni polovici mostu in sicer bo za osebni promet namenjen po en prometni pas za vožnjo v vsako smer. Za tovorna vozila bo most zaprt. Zanje bodo veljali označeni obvozi.
  • Od danes ni več obvezna zimska oprema. Voznikom vseeno svetujemo, naj zaradi nizkih nočnih temperatur in morebitnih ohladitev z menjavo pnevmatik še nekoliko počakajo. Je pa zimska oprema ne glede na datum obvezna v primeru zimskih razmer, torej ob sneženju, ko se sneg oprijema ceste, poledica itd.

- Opozarjamo na previdnost v gorah in pri smučanju.

policija splosniVlom
V Spodnjih Bitnjah je bilo včeraj vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je v objekt nasilno vstopil skozi balkonska vrata. Odtujil je manjši znesek denarja in nakit. V letošnjem letu je bilo skozi balkonska vrata vlomljeno že v več primerih. Kriminalisti so vlome na tak način obravnavali v Šenčurju, Godešiču, Kranju, Bledu, na Lipcah, Mlaki pri Kranju, v Podlubniku, Poženiku, Stiški vasi, Cerkljah na Gorenjskem, Podreči, Puštalu. Storilci v objekt običajno vlomijo z zadnje strani, kjer so ravno balkonska vrata. Zato najmanj na balkonskih vratih in kletnih oknih svetujemo izvajanje dodatnih ukrepov za varovanje lastnine, kot je na primer varovanje z zagozdami z alarmi ali magnetnimi stikali, ki se aktivirajo ob tresljajih ali vlomu in tako morebiti odženejo storilce. Te ukrepe naj lastniki dopolnjujejo z osnovnim samozaščitnim ravnanjem, ki je dosledno zaklepanje vrat, zapiranje oken in tudi ustrezno shranjevanja dragocenosti in denarja.

Na svojem območju bodite pozorni na ustavljena ali parkirana vozila, ki ne sodijo v vaše okolje in se vam zdijo sumljiva. Zabeležite si registrsko številko, znamko, tip in barvo vozila ter morebiten opis oseb, ki ga uporabljajo.

Prav tako bodite pozorni na sumljive osebe, ki s svojim obnašanjem, ravnanjem ali zadrževanjem na določenem kraju ali ob določenem času vzbujajo sum, da bodo storile oziroma da izvršujejo ali so storile kaznivo dejanje.

Vse te informacije so policiji lahko v pomoč pri zagotavljanju varnosti in preiskovanju kaznivih dejanj. Zato jih prosimo takoj, ko izveste zanje, sporočite na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...