radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 73 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 9 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali zaradi prijave nasilja v družini, kršitelju je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Posredovali so tudi zaradi prijave kaznivega dejanja groženj, s strani osumljenca v času prestajanja ukrepa hišnega pripora. Obveščeno sodišče, ki je izdalo odredbo za privedbo zaradi kršitve hišnega pripora in sprejetega predloga tožilstva za odreditev pripora.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je umrla oseba (sporočilo o dogodku smo že posredovali 14. 3. 2019). Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 8 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s petimi državljani Alžirije, šestimi državljan Palestine, dvema državljanoma Pakistana, državljanom Maroka, Sirije in Jemna, še niso zaključeni.

Vlomi
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 9 vlomov.

V okolici Logatca je bilo vlomljeno v vikend, storilec pa ni ničesar odtujil.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, kjer je storilec pregledal prostore in odtujil denar ter nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec iz stanovanja odtujil več kosov nakita, bančne kartice, osebne dokumente, prenosnika, rezervna ključa vozil. Lastnika je oškodoval za okoli 8000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je neznanec odtujil štiri platišča s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno še v garažo in odtujeno več kosov orodja. Nastalo je za okoli 1500 evrov škode.

Na Letališki cesti je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil blagajniški predal z denarjem. Nastalo je za okoli 200 evrov škode.

Na Dolenjski cesti je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder sta storilca odtujila 6 prenosnih računalnikov. Nastalo je za okoli 3700 evrov škode.

Na Agrokombinatski je bilo vlomljeno v dvorišče podjetja, od koder je bilo odtujenega več odpadnega železa. Škode je za okoli 2000 evrov.

V Hrastniku sta dva moška vlomila v hišo, pri čemer sta bila opažena s strani občanov. Policisti so ju prijeli na podlagi obvestila občanov. pri sebi sta imela vlomilsko orodje in predmete, ki bi lahko izvirali iz kaznivega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da gre za tujca, drž. Srbije. Odvzeta jima je bila prostost in odrejeno pridržanje. Po zaključenih postopkih policistov bo zoper njiju podana kazenska ovadba.

Mladoletnika izvrševala kazniva dejanja
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v času od januarja do marca 2019, obravnavali več oblik kaznivih ravnanj medvrstniškega nasilja.
Z operativnim delom na terenu, zbiranjem obvestil od oškodovancev in očividcev, s postopki prepoznave po fotografijah ipd., je bilo ugotovljeno, da sta mladoletni osebi iz okolice Ivančne Gorice izvršili dve kaznivi dejanji ropa, eno kaznivo dejanje nasilništva in eno kaznivo dejanje grožnje. V vseh primerih so bili oškodovanci mladoletniki, kazniva dejanja pa so bila izvršena z uporabo grožnje in fizične sile. Policisti so osumljencema 12. 3. 2019 v skladu z določili 157/II ZKP odvzeli prostost in odredili pridržanje. Naslednji dan sta bila mladoletna osumljenca s kazensko ovadbo za zgoraj navedena kazniva dejanja privedana na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Za enega je bil odrejen hišni pripor, drugi osumljenec pa je bil izpuščen.

Prijeti trije storilci ilegalnega sprovajanja
11. 3. 2019 so policisti PU Ljubljana v večernem času pri opravljanju nalog varovanja državne meje zaznali tri vozila v Kočevski reki, za katere je obstajal sum, da prevažajo tujce. Vozniki so se kontroli policistov poskušali izogniti z begom, vendar so jih uspeli zaustaviti in prijeti. Pri tem so prijeli tri voznike osebnih vozil in trinajst tujcev, ki se predhodno nezakonito prestopili državno mejo. Voznikom so policisti zaradi suma kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost v skladu z določili 157. člena ZKP, tujci (trije drž. Indije, devet drž. Pakistana in en drž. Bangladeša) pa so bili pridržani v skladu z določili 64. člena ZNPPol. Osumljenci (drž. BiH, dva drž. Slovenije, en iz okolice Ljubljane, dva iz Ljubljane) so bili s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je dva po zaslišanju izpustil, enemu je odredil hišni pripor. Vsi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa so bili po postopku vračanja, vrnjeni HVO, saj noben od njih ni zaprosil za mednarodno zaščito.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran