radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Nova Gorica, 15.03.2019

policija splosniV prometni nesreči v krožišču v Šempetru pri Gorici udeleženi dve vozili
Včeraj, 14. marca ob 13.40 uri, se je zgodila prometna nesreča I. kategorije v naselju Šempeter pri gorici in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (kombi in osebno vozilo). Do prometne nesreče oz. do bočnega trčenja med omenjenimi vozili je prišlo v krožnem križišču, kjer je 49–letni voznik kombija (tovorno vozilo) z desnim bočnim delom vozila trčil v levi bok osebnega avtomobila, ki ga je vozila 35-letna voznica. Po trčenju sta oba voznica zapeljala iz krožnega križišča v smeri ulice Polje, v prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (varno prehitevanje – 51. člen ZPrCP) je bil 49-letnemu vozniku izdan plačilni nalog.

Na ajdovski obvoznici trčila tri osebna vozila
Včeraj, 14. marca ob 18.49 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Ajdovščini (ajdovska obvoznica) zaradi prekratke varnostne razdalje in v kateri so bili udeleženi trije vozniki osebnih avtomobilov. Nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan, nastala je materialna škoda. Na kraju so poleg policistom pomoč nudili gasilci GRC Ajdovščina. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Danes, 15. marca v nočnem času, so policisti PP Tolmin na območju naselja Kamno ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ). Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V manjši prometni nesreči na Cerkljanskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 14. marca ob 15.16 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Travnik (Občina Cerkno) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je 56-letni voznik tovornega vozila vozil po glavni cesti iz Idrije proti Tolminu. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v nasprotni smeri (v smeri Želin – Idrija) pripeljal 43–letni voznik avtomobila. Med srečevanjem je prišlo do oplaženja med vozili zaradi širine oz. zoženega vozišča. Primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi na Kobariškem
Danes, 15. marca ob 5.43 uri, je bila Policija obveščena o povoženju divjadi (jelen) na regionalni cesti Kobarid – Tolmin (izven naselja Idrsko) s strani voznika osebnega avtomobila (znamke Peugeot). Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v jutranjih urah oz. večernih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Tatvina prodajnih izdelkov
Včeraj, 14. marca popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je moški v torek, 12. marca okoli 15. ure, s prodajnih polic odtujil nekaj prodajnih izdelkov in po dejanju z ukradenimi predmeti zapustil trgovino. S tem protipravnim ravnanjem je gospodarski družbi povzročil za 47 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo 44-letnega osumljenca navedenega kaznivega dejanja kazensko ovadili.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...