radio tomi predvajalnik

policija splosni15. 3.
Na mejni prehod Jelšane je ob 23. uri prišel 29-letni državljan Albanije, in sicer kot sopotnik v kombiju. Policisti so ugotovili, da ima potečeno bivalno dovoljenje Italije. Za osebo je bila opravljena preverka statusa v Italiji, medtem pa je Albanec pristopil k policistu in mu v roke ponudil bankovec za 50 evrov. Policisti so o tem obveščali državno tožilstvo, zatem pa pri državljanu Albanije opravili varnostni pregled. Pri njemu so našli ponarejeno vozniško dovoljenje Albanije, hkrati pa so policisti prejeli tudi odgovor po mednarodnem preverjanju, in sicer da nima urejenega statusa v Italiji. Vozniško dovoljenje in bankovec so mu zasegli in mu odvzeli prostost. V soboto je bil s kaznesko ovadbo za kaznivo dejanje dajanje podkupnine in kaznivo dejanje ponarejanja listin priveden k priskovalnemu sodniku na zaslišanje.

16. 3.
Nekaj minut pred polnoči so policisti na Ravbarkomandi ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilo je bilo lani odjavljeno iz prometa v Italiji, voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

17. 3.
Ob 11.30 so policisti v Postojni ustavili 50-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odrejen mu je bil tudi alkotest, ki je pokazal 0.25 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so imeli policisti na mejnem prehodu Podgorje v postopku 30-letnega voznika osebnega avtomobila z okolice Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.05 smo bili obveščeni o požaru v Izoli. Pogorelo je stanovanje na Ulici pri velikih vratih. Nihče ni bil poškodovan, policisti pa zbirajo informacije za potrditev suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 15. 3. 2019 od 7.00 ure, do danes, 18. 3. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 14 oseb, ter PP Kozina 1 osebo. 1 drž. Afganistana je zaprosil za azil in bil odpeljan v Azilni dom, 3 osebe so bile vrnjene na Hrvaško, 7 oseb je najavljenih za vračanje hrvaškim varnostnim organom danes. 4 drž. Pakistana pa so bili prijeti pred kratkim in so še v obravnavi.

Obravnavani po državljanstvih:

  • 6x Pakistan
  • 4x Alžirija
  • 3x Maroko
  • 1x Afganistan
  • 1x Kosovo

Osel na sprehodu
V petek popoldan nas je poklical občan in povedal, da na Belvederju po cesti hodi osel. Žival je seveda ogrožala tako svoje življenje kot tudi varnost vseh udeležencev v prometu. Policisti so ga hitro našli. Osla so prijeli in ga pospremili do strunjanskega drevoreda. Po preverjanju so žival predali skrbniku, ki bo poskrbel, da se vrne lastniku. Policisti bodo zbrali vsa obvestila o dogajanju in v primeru ugotovljene kršitve tudi ustrezno ukrepali.

osel 1

osel 2

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran