radio tomi predvajalnik

Kriminalisti in policisti na Tolminskem in Idrijsko-Cerkljanskem območju zasegli večjo količino prepovedane droge

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so v kontekstu preiskav povezanih s preprodajo prepovedanih drog mladostnikom na širšem Goriškem območju skupaj s policisti območnih in specializiranih policijskih enot na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici v zadnjih dveh tednih na Tolminskem in Idrijsko-Cerkljanskem območju opravili tri hišne preiskave.

Novogoriški kriminalisti in policisti so najprej 12. marca opravili hišno in osebno preiskavo pri 22-letnici na Cerkljanskem in pri tem našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge (konoplja).

Naslednjega dne oz. 13. marca je bila hišna preiskava opravljena pri 36–letnemu moškemu na območju Upravne enote Idrija, kjer so našli in zasegli več različnih prepovedanih drog (približno 200 g konoplje, 746 g prepovedane droge amfetamin, 199 tabletk MDMA-ekstazi, kokain, heroin, prepovedane droge amfetaminskega tipa in pivnike prepovedane droge LSD).

Pred dvema dnevoma oz. 20. marca pa so novogoriški kriminalisti in tolminski policisti opravili še tretjo hišno preiskavo pri 21–letnemu moškemu z območja Upravne enote Tolmin. Pri hišni preiskavi je bilo osumljenemu zaseženo več prepovedanih drog, in sicer skupno 14,60 kg prepovedane droge konoplje, alu zavitek z belo prašnato snovjo (sum prepovedane droge kokain), več konopljinih piškotov in druge nedovoljene predmete.

idrijsko cerkljansko zaseg droge 1

idrijsko cerkljansko zaseg droge 2

idrijsko cerkljansko zaseg droge 3

idrijsko cerkljansko zaseg droge 4 

(Foto: PU Nova Gorica)

Omenjene zasežene snovi in rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljano.

V zvezi z zasegom prepovedanih drog in ugotovljenih dejstev je Policija obveščala tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Vsi trije navedeni osumljenci so utemeljeno osumljeni suma storitve skupno 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog (neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog - 186. člen KZ-1). Zoper njih bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V letu 2018 je bilo na območju Policijske uprave Nova Gorica obravnavanih skupno 98 kaznivih dejanj "Zlorabe prepovedanih drog", od tega je 95 kaznivih dejanj "Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami" ter 3 kazniva dejanja "Omogočanja uživanja prepovedanih drog". Zaznanih je bilo še 187 prekrškov po "Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami". Prav tako smo lani na Goriškem obravnavali pet primerov v zvezi s prekomernim uživanjem prepovedanih drog (v nobenem primeru ni šlo za smrtni izid). Prodajalci prepovedanih drog so bili v večini primerov izsledeni in jih je Policija kazensko ovadila na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran