radio tomi predvajalnik

Danes ob 5. uri zjutraj sta policista PPIU Koper opravljala naloge na regionalni cesti Lipica – Divača. V naselju Lokev sta v mimo vožnji opazila dve vozili znamke Mercedes Benz, z nameščenimi nemškimi začasnimi registrskimi tablicami, ki sta vozili proti Italiji. Zaradi suma, da navedeni vozili prevažata ilegalne migrante, sta policista zapeljala za vozili in ju začela zaustavljati z modrimi lučmi ter kratkimi zvočnimi signali. Ko sta voznika to opazila, sta pospešila hitrost in nadaljevala pot proti Italiji. Eden od njiju je celo začel z vožnjo po celotnem vozišču preprečevati, da bi ga policista prehitela in ustavila. Zaradi verjetnosti, da bosta nadaljevala pot v Italijo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, je bil OKC obveščen o čezmejnem zasledovanju.

Ob 5.08 uri sta vozili z nezmanjšano hitrostjo dejansko prestopili državno mejo preko bivšega mejnega prehoda Lipica, policista pa sta peljala za njima in pri tem ves čas uporabljala modre luči in zvočne signale. Za njima sta vozila preko naselja Bazovica proti Trstu, vendar sta ga po približno treh kilometrov, zaradi zelo velike hitrosti bežečega vozila, izgubila z vidnega polja. Ko sta policista s službenim vozilom z ravnega dela vozišča pripeljala v oster levi ovinek, sta na vozišču opazila plastične dele vozila, takoj zatem, v ostrem desnem ovinku, pa desno izven vozišča ustavljeno vozilo reg. št. HN425F (D), obrnjeno v smeri vožnje. Prav tako sta opazila, da so iz zadnjega dela vozila pobegnile v bližnji gozd osebe, medtem ko sta voznik in sopotnik na prednjem sedežu ostala v vozilu. Voznika in sopotnika sta slovenska policista do prihoda italijanskih varnostnih organov zadržala v vozilu, zatem pa sta, skupaj z italijanskim policisti, v gozdu v bližini vozila izsledila še eno osebo.

Skupaj z italijanskimi policisti so opravili varnostni pregled prijetih oseb in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz C220, reg. št. HN425F (D), 25-letni državljan Albanije. V vozilu je bil še sopotnik, državljan Turčije brez dokumetov, v bližini prijet pa je bil prav tako državljan Turčije brez dokumentov.

Navedene osebe so v nadaljnji postopek prevzeli italijanski varnostni organi.

ilegalci zasledovanje lokev 1

ilegalci zasledovanje lokev 2

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran