radio tomi predvajalnik

policija splosni29. 3.
V Hrpelajh je nekdo vlomil v hišo, iz katere je ukradel več zlatih verižic in manšetnih gumbov. Vlomili so tudi v dve hiši v Kopru, kjer so pregledali stanovanje in odnesli več kosov zlatnine in gotovino. Neznanci so poskušali vlomiti še v hišo v Postojni. Poškodovali so vrata, nato pa jih je opazil sosed in jih pregnal.

Na bencinskem servisu v Kopru so imeli policisti v postopku dva državljana Romunije, stara 18 in 15 let, ki sta prosjačila za denar s plakatom, da sta gluhonema. Na kraju je bila izrečena globa po 9. čl. ZJRM-1, ki je bila tudi poravnana. Isti dopoldan so obravnavali podoben prekršek tudi v Izoli, kjer sta prosjačila dva mladoletna državljana Romunije. Zoper mladoletnika je bil napisan obdolžilni predlog.

30. 3.
Dopoldan se je s taksijem na mejni prehod Starod pripeljala 45-letna državljanka Kitajske. Pri mejni kontroli se je izkazala z potnim listom Hong Kong-a, za katerega je bilo ugotovljeno, da gre za popolni ponaredek. Pri pregledu so policisti našli pri njej še osebno izkaznico Hong Konga, ki je prav tako popolni ponaredek. V nadaljevanju je bil v osebni torbi najden potni list in osebna izkaznica Kitajske, vse izdano na njeno ime. Odpeljana je bila na zaslišanje v Koper, zatem pa vrnjena na Hrvaško.

Ob 10.11 smo bili obveščeni, da je vlak pred tovorno postajo Sermin povozil osebo. Tuja krivda je izključena, odrejena je bila sanitarna obdukcija.

V eni od trgovin v Kopru je nekdo domačinki ukradel denarnico iz torbice, v kateri so bili dokumenti in gotovina. Oškodovana je za 600 evrov.

V Ankaranu so policisti odkrili ukradeno motorno kolo Honda model SH 150I, reg. št. BW11637, s poškodovanimi ključavnicami. Vozilo je bilo ukradeno v Trstu, 29. 3. 2019. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

V Izoli so v eni od trgovin Šentjernejčanki ukradli denarnico z vsemi dokumenti in 150 evri gotovine.

Popoldan so policisti v Kopru odkrili parkiran moped Piaggio liberty, črne barve, ki ima na volanu poškodovano ključavnico. Ugotovili so, da je bilo vozilo s pripadajočo registrsko tablico ukradeno 27. 3. 2019 v Trstu. Nadaljuje se z zbiranjem informacij.

31. 3.
Ob 4.59 se je na bencinskem servisu Jagodje (smer Portorož) sprožil alarm. Na kraju so ugotovili, da je nekdo vlomil in ukradel manjšo količino cigaret.

Ob 14.45 je bila prometna nesreča na cesti Valeta - Lucija. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal z levim delom vozila na nasprotni vozni pas preko polne črte in povzročil nevarno situacijo, zaradi česar je nasproti vozeča voznica osebnega avtomobila močno zavirala, za njo vozeči voznik motornega vozila pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v njen avto z desne strani, nakar ga je odneslo med avto in odbojno ograjo. Prvemu vozniku avtomobila je bil izdan plačilni nalog zaradi neupoštevanja talnih označb, motoristu pa zaradi prekratke varnostne razdalje.

Popoldan so policisti v naselju Veliko Brdo zasegli neregistrirano motorno kolo 18-letnemu vozniku iz Ilirske Bistrice, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21. uri so policisti pričeli z iskanjem 91-let starega moškega, ki se je izgubil med sprehodom proti Markovem hribu. Policisti so nemudoma pričeli z iskalno akcijo. Danes zjutraj okoli 9. ure smo dobili obvestilo občana, ki je gospoda našel v Olmu. 91-letnik ni huje poškodovan, odpeljan pa je bil v SBI na pregled.

1. 4.
Ob 7.33 je na Belokriški cesti v Portorožu povzročil prometno nesrečo 27-letni voznik motornega kolesa iz Pirana, ki je v križišču prehiteval osebni avto, s katerim je 29-letni voznik iz Sečovelj ravno zavijal levo. Motorist je padel in se poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola, sledi pa mu plačilni nalog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 29. 3. 2019 od 7.00 ure, do danes, 1. 4. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 16 oseb, PP Koper in PPIU KP po 3 osebe in PP Kozina 2 osebi. Hrvaškim varnostnim organom je bilo vrnjenih devet oseb, še deset pa jih bodo vračali danes. Za mednarodno zaščito je zaprosilo pet
oseb.

Obravnavani po državljanstvih:

  • Pakistan: 14x
  • Alžirija: 3x
  • Turčija: 3x
  • Kitajska: 2x
  • Bangladeš: 1x
  • Indija: 1x

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran