radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Velikem Cerovcu
Novomeški policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Novim mestom in Metliko, pri Velikem Cerovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila na mokrem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, v ovinku zapeljala s ceste in se z avtomobilom dvakrat prevrnila. Povzročiteljica se v nesreči ni poškodovala.

Izsiljevanje prednosti v Žabji vasi
Okoli 21.30 se je zgodila prometna nesreča v semaforiziranem križišču v Žabji vasi v Novem mestu. Novomeški policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 33-letni voznik tovornega vozila, ki je v križišču odvzel prednost in trčil v avtomobil 45-letnega voznika. Po trčenju je tovorno vozilo odbilo še v avtomobil 47-letne voznice. V nesreči se je lažje poškodoval 36-letni potnik v vozilu 45-letnega voznika. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Zasegli orožje in naboje
Policisti PP Dolenjske Toplice so zaradi suma nezakonite posesti orožja pridobili odredbo pristojnega sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 45-letnega moškega. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli dve pištoli, puško in 246 nabojev (246), Zoper moškega bo prekrškovni organ izdal odločbo o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju.

dolenjske toplice orozje 

(Foto: PP Dolenjske Toplice)

Na mejni prehod s prepovedanimi tabletami
Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole na vstopu v Slovenijo v osebnem avtomobilu bolgarskih registrskih oznak našli več kot 300 tablet in deset ampul s prepovedanimi snovmi v športu. 27-letnemu državljanu Bolgarije, ki je potoval kot potnik v osebnem avtomobilu, so prepovedane tablete in ampule zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vlom
V Hrastu pri Jugorju je med 2. 4. in 8. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico na nitko in ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na podvozju našli državljana Afganistana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so na območju krajev Breg pri Sinjem vrhu, Želebej, Žuniči, Cerklje ob Krki in Javorovica izsledili in prijeli 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Alžirije, sedmimi državljani Maroka, sedmimi državljani Indije, petimi državljani Pakistana in štirimi državljani Sirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran