radio tomi predvajalnik

policija splosniV Športnem parku v Novi Gorici je bila v nedeljo, 7. aprila, odigrana nogometna tekma Prve slovenske nogometne lige Telekom Slovenije med domačo ekipo ND Gorica in gostujočo NŠ Mura. V povezavi z varovanjem te javne prireditve je Policija že pred omenjeno tekmo izvajala aktivnosti z namenom zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter preprečevanja nasilja na športnih prireditvah, saj sta bili navijaški skupini omenjenih ekip v preteklem letu udeleženi v medsebojnih kršitvah. V skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije je policija uporabljala tudi tehnična sredstva za foto in video dokumentiranje. Tokrat se je nedeljske tekme udeležili nekaj deset organiziranih navijačev obeh nogometnih klubov. Do morebitnih kršitev oz. stikov med navijaškima skupinama zaradi aktivnosti policije pred in po tekmo ni prišlo. Varnostniki varnostne službe, ki so izvajali naloge na varovanem območju javne prireditve, pa so pred začetkom nogometne tekme pri pregledu tribune domačih navijačev našli več skritih pirotehničnih sredstev (bakle), ki so bile v nadaljevanju postopka zasežena.

Med samo nogometno tekmo so domači navijači na tribuni prižgali dve bakli, prav tako so domači organizirani navijači proti gostujočim organiziranim navijačem metali različne predmete (plastične steklenice za vodo ipd.). Policisti v zvezi s temi kršitvami nadaljuje z identificiranjem kršiteljev in bodo zoper ugotovljene oz. znane kršitelje izvedli prekrškovne postopke.

Prav tako so policisti obravnavali tudi dva kršitelja (navijača domačega kluba, stara 27 in 32 let), ki sta v času nogometne tekme preskočila varovalno ograjo (ob C tribuni) in stekla na igrišče proti tribunam gostujočih navijačev ter vanje vrgla bakli; na srečo bakli nista nikogar zadeli oz. ni bil nihče pri tem poškodovan. Gre za dva moška iz organizirane skupine navijačev domačega kluba, katerima je bil novembra 2018 izrečen veljaven ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah ( https://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/471-nasveti-za-varen-obisk-prireditev ). Obema kršiteljema je bila izrečena globa in izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zasebnem varovanju, Zakona o nalogah in pooblastilih policije in Zakona o javnih zbiranjih.

Ob tem želimo ponovno opozoriti, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bo Policija tudi v prihodnje odzvala z vsemi zakonskimi pooblastili ( https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/nasveti-za-varen-obisk-prireditev/nasveti-za-ravnanje-med-sportno-prireditvijo ).

Dean Božnik
Predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran