radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 14.04.2019

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 378 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 97 dogodkov, s področja javnega reda in miru 136 dogodkov in s področja prometne varnosti 132 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 16 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil. Vozniku osebnega vozila so odredili pridržanje po ZPrCP.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 46 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 15 krat v zasebnem prostoru. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Ribnice prijeli 2 tujca, drž. Alžirije.

Vlomi
Policisti so na območju PU obravnavali 10 vlomov, v petih primerih je ostalo pri poskusu.

Na Ilirski cesti so neznanci vlomili v stanovanje, pregledali prostore in odtujili denar, nakit in dokumente. Lastnika so oškodovali za okoli 3500 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec iz kleti odtujil kolo in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1000 evrov materialne škode.

V Starem Logu je bilo vlomljeno v počitniško hišo in odtujen agregat. Lastnik je oškodovan za okoli 300 evrov.

Na Linhartovi je neznani storilec iz kleti odtujil več različnih predmetov in lastnika oškodoval za okoli 500 evrov.

Drzna tatvina
V petek, okoli 20.45 smo bili obveščeni o drzni tatvini na Krajnčevi ulici v Ljubljani, ki sta jo izvršila za zdaj še neznana storilca. POlicisti so ugotovili, da je eden od njiju ogovoril oškodovanko na parkirišču pred trgovino in jo spraševal po poti, medtem je drugi odprl sopotnikova vrata in s sedeža odtujil torbico z vsebino. Oškodovala sta jo za okoli 500 evrov.

Prometne nesreče
V petek, okoli 10. ure so policisti v Rožni dolini obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, do nesreče pa je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Ena oseba se je lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 13.45 so policisti na Celovški cesti pri Stari cerkvi obravnavali prometno nesrečo, v kateri so bila udeležena tri vozila, do nesreče pa je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči se je ena oseba lažje poškodovala, povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V soboto, okoli 18. ure so policisti na Šmartinski cesti pri Šentjakobu obravnavali prometno nesrečo, od katere je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, v nesreči pa sta bili udeleženi dve vozili, nastala pa je zgolj materialna škoda. Povzročitelju so policisti odredili strokovni pregled, saj je bil hitri test na psihoaktivne snovi in prepovedane droge pozitiven.

Zaseg vozil
Policisti so v zadnjih 40 urah zasegli 6 osebnih vozil kršiteljem, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Eden od kršiteljev je pri tem vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l).

Pridržanje
Policisti so danes v nočnem času na Vrhniki zaustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,99 mg/l). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...