radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 15.04.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 102 klica za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 28 dogodkov, s področja javnega reda in miru 24 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 4 tatvine, 5 vlomov v osebna vozila (dveh primerih je ostalo pri poskusu).

S področja prometne varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 2 krat v zasebnem prostoru. Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Kočevje prijeli 6 tujcev od tega 4 drž. Alžirije in 2 drž. Maroka. Na območju PP Logatec so prijeli 2 tujca, drž. Afganistana.

Vlomi
Policisti so na območju PU obravnavali 5 vlomov v osebna vozila, v 2 primerih je ostalo pri poskusu. V treh primerih so neznani storilci razbili stekla vrat vozila in iz notranjosti odtujili vrednejše predmete (navigacija, denarnice). Lastniki so bili oškodovani za okoli 2000 evrov.

Drzna tatvina
Obveščeni smo bili o drzni tatvini na avtocestnem počivališču pri Logatcu, kjer je neznani storilec tujemu turistu v sanitarijah odtujil denarnico in oškodovanca oškodoval za okoli 400 evrov.

Javna varnost
Policisti PP Domžale so bili danes opolnoči obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu. Ugotovili so, da je prišlo do spora in pretepa med tremi osebami, pri čemer je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, prav tako je bil poškodovan inventar v lokalu. Policisti še zbirajo obvestila in bodo zoper znane storilce podali kazensko ovadbo.

Prometne nesreče
V nedeljo okoli 13.30 so policisti na območju PP Zagorje ob Savi na cesti med Izlakami in Orehovico obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil zaradi neprilagojene hitrosti samoudeležen voznik, ki se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Promet je bil krajši čas oviran. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Zaseg vozil
Policisti so v zadnjih 24 urah zasegli 2 osebni vozili kršiteljema, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...