radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 156 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 540 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici in Metliki so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih lahke telesne poškodbe, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nezakonitega prehoda državne meje.

Poškodovan voznik štirikolesnika
Sevniški policisti so bili 14. 4. popoldne obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen voznik štirikolesnika. Ugotovili so, da je 24-letni voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se s štirikolesnikom prevrnil. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Zasega vozil
Na mejni prehod Metlika je 12. 4. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik kombiniranega vozila iz Bolgarije. Policisti so opravili mejno kontrolo in med postopkom ugotovili, da 59-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu zasegli in kršitelja privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Novomeški prometniki so 13. 4. na območju Sevnice ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Zaradi pozitivnega rezultata hitrega testa za prepovedane droge, so zanj odredili strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Novomeški policisti so bili v noči na 14. 3. obveščeni, da naj bi v krožišču na Andrijaničevi cesti nekdo zapeljal s ceste. Opravili so ogled in ugotovili, da je 39-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. V litru izdihanega zraka je imel 1,02 miligramov alkohola (2,12 g/kg). Zoper voznika, ki se v nesreči ni poškodoval, bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pridržali nasilneža, ki je pretepal mamo
Brežiški policisti so bili 13. 4. popoldne obveščeni o nasilju v družini. Takoj so odšli na kraj in zaščitili žrtve nasilja. Ugotovili so, da je pijan 36-letni moški izvajal psihično in fizično nasilje nad starši. Nasilnež je starša ustrahoval in ju žalil. Mami je grozil in jo tako pretepel, da je zaradi poškodb obležala. Policisti so moškemu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilništva.

Napadel in poškodoval policista
13. 4. nekaj po 21. uri so policiste poklicali na pomoč iz lokala v Šentjerneju, kjer naj bi pijan moški razbijal inventar. Gost lokala je skušal moškega pomiriti, vendar ga je ta udaril in lažje poškodoval. Ob prihodu policistov je kršitelj napadel enega izmed policistov in ga udaril v glavo. Zoper 22-letnega nasilneža, ki je policistom tudi grozil, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Lažje poškodovanega policista so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj povzročitev lahkih telesnih poškodb, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in poškodovanja tuje stvari.

Vlomi in tatvine
V Libni na območju Krškega je v noči na 14. 4. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za okoli 700 evrov škode.

V kraju Podreber na območju Sevnica je 14. 4. popoldne, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 1100 evrov.

Nezakoniti prehod državne meje
Črnomaljski policisti so 14. 4. v Tribučah izsledili in prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem policijskem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegli pištolo
14. 4. dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombiniranega vozila iz Hrvaške. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled prtljage. V potovalni torbi so našli in zasegli pištolo in 50 nabojev. Zoper 29-letnega državljana Hrvaške bodo uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran