radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Koper, 15.04.2019

policija splosni12. 4.
Po 18. uri so policisti na cesti proti Pivki ustavljali osebni avto, ki na znake ni ustavljal, temveč je pospešeno peljal naprej. Policisti so zapeljali za njim. Bežal je po makadamu proti Knežaku. Vozilo so izsledili v Knežaku, vendar voznika ni bilo v njem. Nadaljuje se z zbiranjem informacij. Po ugotovitvi vseh dejstev sledi tudi ukrep.

Zvečer je najprej na cesti med Divačo in Lokvijo voznik z osebnim avtomobilom trčil v srno, zatem je na cesti med Križem in Dobravljami voznica osebnega avtomobila povozila srno, nato pa je še voznik osebnega avtomobila prav tako trčil v srno na cesti med Divači in Kozino. V srno so trčili tudi z gasilskim vozilom, in sicer na cesti med Ribnico in Bujami. Opozarjamo vse na previdno vožnjo in prilagojeno hitrost, predvsem na odsekih, kjer je več divjadi.

v Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo in lastnikom odnesel nekaj gotovine (hrvaške kune).

13. 4.
V eni od koprskih trgovin je nekdo ženski iz otroškega vozička ukradel denarnico in GSM. Zatem so takoj poskušali večkrat na različnih bankomatih dvigniti denar, nekajkrat tudi uspešno. Policisti intenzivno zbirajo informacije.

Svetujemo, da poskrbite za svoje stvari. Tako doma kot tudi v avtomobilih, trgovinah, gostilnah ali na plaži. Največ za svojo varnost lahko storimo prav sami, s samozaščitnim ravnanjem. Vrednejše predmete pospravimo tako, da niso že na daleč vidni, saj tako prav pritegnemo poglede tatov, da nam te predmete ukradejo.

Tudi ta večer sta dva voznika trčila v srno, in sicer na cesti Hruševje - Bolk in na cesti Orehek - Tatre. V vseh primerih so bile poškodovane srne, poškodbe pa so bile tudi na vozilih.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Lastniku so ukradli tablični računalnik Lenovo, moško ročno uro Festina, zlat prstan in zlato verižico.

14. 4.
V Kopru je nekdo vlomil v pet kleti. Iz dveh ni odnesel nič, ostali lastniki pa še ugotavljajo, če jim kaj manjka.

V Izoli je nekdo vlomil v barako, od koder je odnesel različno orodje in stroje, v skupni vrednost približno 1.000 evrov.

Najdeno kolo
Policisti Policijske postaje Postojna so 27. 3. 2019 v Planini v hrambo prevzeli najdeno kolo znamke Nakamura 29 catch. Policistom do sedaj še ni uspelo najti lastnika, zato pozivajo vse, ki bi prepoznali kolo na fotografiji, da o tem obvestijo policijo na 113, policijsko postajo na telefonsko številko 05/7033400 ali se pa sami z listinami, ki dokazujejo lastništvo kolesa, zglasijo na policijski postaji v Postojni, Kolodvorska cesta 3b.

 postojna kolo

Ilegalne migracije
Od petka, od 7. ure, do danes, do 7. ure, so policisti na območju PU Koper obravnavali 24 oseb, ki so ilegalno prestopile mejo med Hrvaško in Slovenijo. 15 oseb bo po zaključenih postopkih vrnjenih na Hrvaško. 9 državljanov Irana pa je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...