radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 16.04.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 43 dogodkov, s področja javnega reda in miru 27 dogodkov in s področja prometne varnosti 65 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvine in 5 vlomov, od tega je pri v 2 primerih prišlo do poskusa. Policisti so obravnavali tudi nasilje v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, zoper osumljenca pa bo podana kazenska ovadba.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru. Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso beležili nedovoljenih prehodov meje.

Vlomi
Na območju PP Vič je neznani storilec vlomil v hišo ter odtujil bakrene žlebove. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Na območju PP Grosuplje je neznani storilec vlomil v vikend in odtujil bakreno žico. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Na območju PP Kočevje je bilo vlomljeno v poslovne prostore, storilec je odnesel denar in družbo oškodoval za okoli 1500 evrov.

Požar
Včeraj nekaj pred 23. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o požaru v Kamniku. Na kraju so posredovali gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca, ki so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da sta na dvorišču zagoreli vozili znamke Mercedes Benz in Audi. Požar se je razširil tudi na del fasade. Po nestrokovni oceni naj bi nastalo za okoli 14.000 evrov materialne škode. Policisti so kraj zavarovali do jutra, ko bo opravljen ogled in znanih več okoliščin požara.

Zaprosilo za posredovanje informacij
Policisti PP Ljubljana Center obravnavajo dve kaznivi dejanji tatvin denarnic, ki jih je izvršil neznani storilec na avtobusnem postajališču v Ljubljani. Slednji je nato z odtujenimi bančnimi karticami opravil še transakcije na bančnem avtomatu.

Posredujemo pridobljeno fotografijo iz kraja kaznivega dejanja in naprošamo vse, ki bi osebo prepoznali, da to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali ali pokličejo na številko 01/475-06-00.

 neznancec bankomat ljubljana

Prometne nesreče
Včeraj je okoli 19.30 je v Črnučah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja znaka rdeče luči v križišču. Pri tem sta bila oba voznika in tudi dva potnika v vozilu povzročitelja prometne nesreče lažje telesno poškodovana.
Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 15 ure je na Letališki cesti prišlo do prometne nesreče med kolesarjem in osebnim avtomobilom. Kolesar je bil lažje telesno poškodovan. Do nesreče je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 7.30 je na štajerski avtocesti na območju Domžal prišlo do prometne nesreče treh vozil, pri tem pa je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil izdan plačilni nalog. Promet zaradi nesreče ni bil oviran, saj so se vozniki umaknili na odstavni pas.

Zaseg vozil
Policisti so v zadnjih 24 urah zasegli 2 osebnih vozil kršiteljema, ki sta
vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...