radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Koper, 18.04.2019

policija splosniOb 12.59 smo bili obveščeni, da je v Portorožu vozilo zapeljalo v morje. Policisti so prišli na kraj, kjer je bila tudi lastnica vozila, državljanka Bolgarije, ki prebiva v Sloveniji. Vozilo so dvignili iz morja, lastnici pa izdali plačilni nalog po ZPrCP (čl. 62/2).

V Izoli je nekdo ukradel nezaklenjeno kolo z motorjem znamke Tomos tip Felxer 25, ki je bilo parkirano na Kocjančičevi ulici pred stanovanjsko hišo.

Ob 21.24 so imeli policisti na počivališču Studenec (smer Postojna) v postopku 66-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,60 mg/l. Ker si ni mogel zagotoviti prevoza, mu je bilo odrejeno pridržanje po ZPrCP, sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22. uri nam je državljan Romunije prijavil, da so ga okradli na avtocesti. Zakonca sta se pripeljala na bencinski servis Povir-jug, kjer sta natočila gorivo, zatem pa prestavila vozilo in ga zapustila. Ko sta se vrnila, sta se z vozilom odpeljala proti Ljubljani, po 1 km vožnje pa je voznik opazil, da ima zadnjo desno pnevmatiko prazno. Po zaustavitvi na odstavnem pasu je z nasprotnega voznega pasa pritekel neznan moški, odprl voznikova vrata in s sedeža ukradel žensko torbico. Državljan Romunije je sicer stekel za storilcem, ga dohitel in prijel, takrat pa je storilec odvrgel torbico in zbežal na nasprotni vozni pas, kjer ga je čakal voznik z osebnim avtomobilom Škoda Fabia, svetle barve, ob strani na boku pa je imel črto modre barve. Moški, ki jima je ukradel torbico je star približno 40 let, visok od 170 do 180 cm, srednje postave, kostanjevih, srednje dolgih last, oblečen pa je bil v sivo jopico.

Državljan Češke pa je nekaj pred 5. uro prijavil, da je neznanec na počivališču Risnik pristopil do njegovega kombija in na sopotnikovi strani trkal ter tako zamotil oškodovanca. V tem času je drugi neznanec odprla voznikova vrata in ukradel denarnico z dokumenti in denarjem. Oškodovanec se spomni, da je bil storilec manjše postave in temnejšega videza.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od srede, 17. 4. 2019 od 7.00 ure, do danes, 18. 4. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 9 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Koper so obravnavali 5 drž. Iraka, policisti PPIU KP pa 3 drž. Eritreje in 1. drž. Pakistana, ki so jih vrnili italijanski varnostni organi. Vse osebe bodo danes vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Anita Leskovec
Predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...