radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Kranj, 18.04.2019

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • po 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa naznanila sumov kaznih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli tri vozila. V enem primeru v kombinaciji s prepovedanimi drogami, v drugem z alkoholom.
  • Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.
  • Aktualni sta dve objavi pogrešanih oseb in sicer za 21-letnega Gašperja Kuralta z okolice Kranja in za 87-letnega Alojzija Perka z Nakla, ki je pogrešan od včeraj.

policija splosniBeračenje
Zaradi vsiljivega beračenja so kranjski policisti včeraj popoldan na Primskovem na podlagi prijave obravnavali državljana Romunije. Zaradi kršitve so ga obravnavali v prekrškovnem postopku.

Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje beračenje, prosjačenje za denar ali druge dobrine, kadar kršitelj z dejanji nadleguje ljudi. Za nadlegovanje ne gre, če oseba samo prosi za denar, je pa kršitev, če je storilec aktiven in npr. hodi za osebo, jo prime za roko, obleko, itd. Predmeti (običajno denar), ki so pridobljeni s prekrškom, se zasežejo.

V prijavah vsiljivih ravnanj prosimo za takojšen klic na interventno številko policije 113 in čim več informacij o osebah in lokaciji, ker gre lahko tudi za priprave na kazniva dejanja.

Zasegi vozil
Gorenjski prometni policisti so včeraj zasegli tri vozila voznikom brez veljavnih vozniških dovoljenj. Dopoldan so na Jesenicah kombi zasegli vozniku, ki je bil tudi pod vplivom prepovedanih drog. Manjšo količino droge so našli tudi pri njem. V Kranju so popoldan zasegli neregistriran osebni avtomobil z različnimi registrskimi tablicami. Voznik je bil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l). Še en osebni avtomobil je bil zasežen zvečer.

Vozniku na Jesenicah je vozniško dovoljenje prenehalo leta 2015, vozniku s Kranja, ki je vozil neregistriran osebni avtomobil pa že leta 2012. Tretji voznik, ki je bil obravnavan zvečer, pa ima veljaven ukrep prepovedi vožnje, ker je bil konec januarja letos dobljen na vožnji pod vplivom alkohola.

V vseh primerih gre za hujše prekrške in udeležence, ki v prometu ne bi smeli biti udeleženi kot vozniki. Lahko so izključno potniki, pri čemer dodatno nevarnost pri njih povzročajo spremljajoči dejavniki, kot je vožnja neregistriranih vozil, ki so lahko tudi tehnično neizpravna, vpliv drog, alkohola in podobno. Bodite toliko samoodgovorni do drugih in se ne odločite za vožnjo, če ne izpolnjujete pogojev zanjo.

Gorenjski prometni policisti danes nadaljujejo z lastnimi pripravami na novo sezono z motornimi kolesi
Tri vaje za motoriste smo že objavili na naši Facebook strani, danes pa objavimo še video o varnostni blazini motoristov.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
višji samostojni policijski inšpektor I

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...