radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Poročilo PU Ljubljana, 18.04.2019

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. S področja kriminalitete so policisti obravnavali 43 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 6 vlomov, 7 tatvin in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Enemu večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru. Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi
Policisti so na območju PP Bežigrad obravnavali vlom v klet, od koder je bila odtujena smučarska oprema, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 900 evrov.

Policisti so na območju PP Grosuplje obravnavali vlom v kontejner podjetja, od koder je bil odtujen elektromaterial, podjetje je bilo oškodovano za okoli 3000 evrov.

Policisti so na območju PP Cerknica obravnavali vlom v vikend, lastnik pa je bil oškodovan za okoli 50 evrov.

Na območju PU so policisti obravnavali 3 vlome v vozila, od koder je bila v enem primeru odtujena manjša količina denarja, v vseh primerih je nastala materialna škoda na vozilih.

Drzni tatvini
Včeraj okoli 23 ure smo bili obveščeni o tatvini torbice iz vozila na počivališču Ravbarkomanda. Neznani moški je ogovoril oškodovanko, medtem pa je po vsej verjetnosti drug storilec odtujil torbico iz vozila, ki je bilo med pogovorom z neznancem odklenjeno.

Danes zgodaj zjutraj smo bili obveščeni o tatvini denarnice vozniku taksi službe na Puhovi ulici v Ljubljani. Ko je opravil prevoz strank sta mu pri plačevanju prevoza iz rok strgala denarnico in zbežala.

Opis storilcev:

  • prvi moški visok 180-185 cm, 20 let, suhe postave, oblečen svetlo jakno;
  • drugi moški visok 190, športne postave, 20 let, obute svetle superge, oblečen v sivo trenirko in temno tanjšo jakno, na kateri je bil znak rdeče barve, v obraz je bil močnejši, kratkih svetlih las.

Oba moška sta govorila slovensko.

Prometna nesreča
Včeraj okoli 16 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Dolgem mostu. Voznica osebnega avtomobila je vozila iz smeri Brda proti Viču in zaradi vožnje na prekratki razdalji trčila v voznico osebnega avtomobila pred njo. Slednja se je v nesreči lažje telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Nataša Pučko
Predstavnica za odnose z javnostmi
Policijske uprave Ljubljana

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

Prijava na novice

Prijavite se na prejamanje naših aktualnih novic.
Novic vam ne bomo pošiljali prepogosto, temveč samo takrat, ko bodo te res pomembne!
captcha 

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...